среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Трифуновић: Откуд председнику снимци са наплатне рампе?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нису тачне информације које су се појавиле у појединим медијима да смо од председника добили трактор.

 

Он је свратио јер је, како је рекао, био у пролазу, и изјавио саучешће – каже за Данас Велимир Глигоријевић, супруг Станике Глигоријевић која је настрадала у саобраћајној несрећни на наплатној рампи у Дољевцу када се ауто Коридора Србије, у којем је био функционер напредњака Зоран Бабић закуцао у возило на рампи.

Велимир Глигоријевић истиче за наш лист да се председник Србије Александар Вучић код њих појавио сам, ненајављено, остао око пола сата и да су углавном разговарали о пољопривреди.

– Питао је како и од чега живимо. Причали смо о пољопривреди, никаквих обећања није било нити смо ми нешто тражили. Такође је питао да ли је долазио Зоран Бабић – каже Глигоријевић.

На питање да ли има некаква очекивања и какав став има према председниковој посети, супруг трагично настрадале Станике каже да не очекује ништа.

– Немам никакав став према његовој посети. Жена ми је погинула, деца су остала без мајке, о њима бринем и ништа ме друго не интересује и не дотиче – изричит је Глигоријевић.

Лист Данас је прошле седмице писао о томе да осам месеци након несреће нико од званичника није посетио породицу Глигоријевић, иако је било јавних обећања, а да то није учинио ни председник који је пре месец дана прошао поред њихове куће на путу ка Књажевцу. На питање да ли је наше писање можда било повод за Вучићеву посету, Велимир је одговорио потврдно.

– Можда је дошао због вашег текста. Не знам шта би друго могао да буде разлог – указује Глигоријевић. Упитан да ли мисли да је можда реч о предизборној кампањи, наш саговорник каже да на то не може да одговори јер о политици уопште не размишља. Додаје да им је Вучић понудио да виде снимке са наплатне рампе Дољевац и да су он и његови синови на то пристали.

Станика Глигоријевић је иза себе оставила два сина, Милутина (20) и Александра (18). Породица живи у тешким материјалним условима, баве се пољопривредом а деца раде и за надницу како би сакупила новац да мајци подигну споменик. Једини који су им помогли су чланови Покрета слободних грађана који су обишли породицу након несреће. Сергеј Трифуновић је деци дао новац, а отворен је и жиро рачун на који су грађани уплаћивали средства.

Лидер ПСГ-а посету председника породици Глигоријевић оцењује као крајње лицемерну и нељудску.

– Наравно да је у питању предизборна кампања, а конкретни повод његове посете осам месеци након несреће је писање Данаса. Ви сте направили притисак и он је морао да реагује. А начин на који је реаговао је језив. Зашто Бабић није отишао да их посети за ових осам месеци? Шта има Вучић да га критикује, што га није послао код Глигоријевића? Ако није возио, зашто није отишао да им то каже – истиче Трифуновић за Данас. Он додаје да је читава прича за затвор, осуду и гађење сваке врсте.

– Откуд председнику снимци са наплатне рампе? Да ли он зна да је то противзаконито и противуставно? И на крају, зашто ти снимци нису достављени на увид јавности, јер многа питања су остала без одговора – указује Трифуновић.

Александар Вучић је је јуче на Пинку рекао да је изјавио саучешће породици Станике Глигоријевић „јер то није урадио Зоран Бабић“, функционер СНС и бивши директор Коридора Србије. Подсетимо, Основно јавно тужилаштво у Нишу је подигло оптужни предлог и тражило најмање пет година затвора за Дејана С. (35), возача Зорана Бабића који је возећи 93 километара на час изазвао саобраћајну несрећу у којој је 31. јануара ове године погинула Станика Глигоријевић из околине Књажевца, а петоро особа је повређено.

Катарина Живановић   Данас

Промо

Bg

Најчитаније