уторак, 02 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Сукоб мештана и активиста са радницима обезбеђења инвеститора у Топлом Долу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Топлом долу на Старој планини јутрос је дошло до сукоба мештана, Савеза месних заједница Старе планине и активиста Покрета “Одранимо реке Старе планине“ са радницима обезбеђења инвеститора Драгана Јосића који би да гради МХЕ на локацији у овом селу, наводе активисти објавама у Фејсбук групи “Одбранимо реке Старе планине“.

 

Према још непотврђеним информацијама, током сукоба је дошло до гађања каменицама, а повређених има са обе стране. Коришћен је и сузавац.

Према речима председника Месне заједнице села Темска Томислава Панчића, повредјено је неколико активиста, мештана и радника обезбедјења инвеститора. “Дошла је и Хитна помоћ која је пружила помоћ повредјенима. Инвеститор у пратњи радника обезбедјења напустио је локацију преко Бабиног зуба“, рекао је Панчић.

Према речима једног од активиста организације ОРСП-а Саше Јеремића, пошто је обезбеђење инвеститора употребило бибер спреј грађани револтирани тим потезом, потегли су каменице, а било их је са обе стране.

“Успели смо у сарадњи са полицијом да отерамо приватно обезбеђење инвеститора“, каже Јеремић и додаје да се оно на наговор полиције повукло из Топлог дола како не би дошло до већих инцидената.

 

 

Инвеститор Драган Јосић изјавио је за ТВ Пирот “да су данас линчовани на њиховој парцели у приватном власништву“.

“Група насилника је дошла из Пирота и Темске и буквално су каменовали, рушили су ограду, запалили грађевинску таблу и ограду. Разбили су главу двојици наших радника а мени су сломили руку. Полиција је све то немо посматрала и ништа није предузела да нас заштити. С обзиром да полиција не жели да хапси људе који на очиглед бију наше раднике, ломе шофершајбне на аутомобилима, пале и руше, ја се више нећу враћати у Пирот и никада више ногом нећу крочити у Пирот”, рекао је Јосић у телефонској изјави за ТВ Пирот.

Подсећамо, мештани и активисти недељама даноноћно организују страже на “Срђановом мосту’‘ на улазу у село како би спречили изградњу МХЕ.

Пре десетак дана представници Покрета „Одбранимо реке Старе планине“ састали су се и са председником Србије АлександромВучићем који је том приликом рекао да ће што пре предложити Влади Србије да се на седници Скупштине Србије донесе забрана изградње МХЕ у заштићеним подручјима.

Интервенисала полиција у Топлом Долу

Припадници Полицијске управе у Пироту интервенисали су јутрос током сукоба мештана села Топли До с једне и обезбеђења и радника на изградњи мини-хидроелектране с друге стране, саопштила је ПУ Пирот.

О овом догађају обавештено је Основно јавно тужилаштво у Пироту, по чијем налогу, полиција тренутно обавља разговоре са присутнима и интензивно ради на расветљавању свих чињеница и околности овог догађаја. Након прикупљених обавештења, полиција ће о новим сазнањима известити надлежно тужилаштво, каже се у саопштењу ПУ Пирот.

З. Панић  Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније