субота, 04 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Матић: Постоје сведоци да је Симоновић тражио паљење куће Милана Јовановића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Постоје сведоци да је тадашњи председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић издао налог за паљење куће новинара, изјавио је председник државне комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић.

Месец дана пре него што је Јовановићу запаљена кућа, дивљачки је претучен главни уредник портала Жељко Маторчевић. Истрага случаја није дала никакве резултате, а касније смо сазнали и зашто, јер је локална полиција имала своје учеснике у том догађају, рекао је Матић за Данас.

Он је оценио да не би било локалног прикривања, а сигурно би била испитана и улога председника општине да је ту истрагу, уз полицију Гроцке, водио и специјализовани тим за брзе истраге дела против новинара.

Матић је констатовао да тренутно не постоје услови и окружење за слободан и безбедан рад новинара у Србији.

"Тренутна атмосфера у друштву, када је у питању безбедан рад новинара, затрована је некажњивошћу за говор мржње и претње. Тиме што такав говор није уопште или довољно кажњаван, створен је утисак да је све дозвољено, чак и пожељно у вербалним обрачунима", указао је он.

Према мишљењу Матића, у самом центру се налази политичка и друштвена елита, која диктира снагу и обим ниподоштавања, вређања, дискредитовања новинара и медија који се баве истраживачким новинарством, "или су политички прочитани као део супротног табора".

 

(danas, fonet, n1)

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније