уторак, 07 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СНС одборница из Ниша осуђена због 3.500 евра, а кажњена са 1.000

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након што је тражила више од 400.000 динара да би помогла одлазак у инвалидску пензију једној особи, СНС одборница у нишкој Скупштини и докторка Специјалне болница "Горња Топоница" Мирјана Миладиновић, према договору тужиоца и браниоца, биће осуђена на три године условне затворске казне и 100.000 динара.

 

Како пише портал Јужне вести, Миладиновић се није појавила на суђењу у уторак, а њен бранилац Стеван Марковић каже да је у време када стиже пошта она на послу. Ипак тврди да је била обавештена о рочишту.

Марковић је, реагујући на објављену вест, у среду саопштио да новац "у наведеном обиму никада није био у поседу оптужене".

"Она није задржала вредност о којој се говори у средствима јавног информисања, тако да нема места за наводе да је дошло до било каквог 'богаћења'", изјавио је Миладиновић за Н1.

Марковић је напоменуо да Миладиновић раније није била у сукобу са законом.

Миладиновић је ухапшена у јулу ове године. Из полиције су тада рекли да постоји сумња да је докторка тражила и примила 3.500 евра. Од тога је 2.300 задржала за себе, а 1.200 евра је посредно преко још једног осумњиченог предала 61-годишњем лекару чије се име не наводи.

Директор Топонице каже да неће бити кажњена, Закон предвиђа отказ
Иако у Закону о раду пише да је један од разлога за отказ "кривично дело на раду или у вези с радом", директор болнице "Горња Топоница" Милан Станојковић каже да није на њему да кажњава Миладиновићеву која је управо у овој болници злоупотребила положај доктора.

"Ми можемо да покренемо дисциплински поступак, уколико је прекршена радна дисциплина. Овде је посао за тужиоца", рекао је Станојковић за Јужне вести.

јужне вести/Н1 београд

Најчитаније