понедељак, 01 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НЕМА ПОСКУПЉЕЊА СТРУЈЕ: ЕПС није поднео захтев

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тема поскупљења струја била далеко више присутна у медијима него што је била део разговора са ММФ-ом

 

Фото Д.Дозет

 

Електропривреда Србије није за сада поднела захтев за повећање цене електричне енергије, изјавио је у понедељак министар енергетике Србије Александар Антић.

Он је за РТС рекао да је тема поскупљења струја била далеко више присутна у медијима него што је била део разговора са ММФ-ом.

"Међународне финансијске институције увек препоручују да Србја као земља која има најнижу цену електричне енергије у Европи да ту цену коригује, и ми им увек кажемо да то мора да буде део озбиљних математика, анализа", рекао је Антић.

Поновио је да ЕПС није поднео захтев за поскупљење струје.

"Ми имамо аранжман са Светском банком и обавезу да разматрамо све финансијске параментре који ће гарантоват финансијску одрживост Електропривреде Србије и њихове перформансе да могу да инвестирају, одржавају систем. Тако да сваке године ми са Светском банком имамо математику на основу које се анализирају сви укупни параметри од наплате, губитака, стања на укупном тржишту до ефикасности управљања", рекао је Антић.

Цена електрчне енергије, како је подсетио, није повећана 2018. "Шта ће показати математика за 2019. годину, то ћемо видети", закључио је Антић.

 

ИЗВОР:novosti.rs

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније