субота, 27 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Телекому од НБС 100 милиона евра на “зајам”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Централна банка је одмах пошто је Телеком издао корпоративне обвезнице, од банака које су их купиле откупила половину емисије. Народна банка Србије је тиме потрошила око 100 милиона евра за хартије Телекома, сазнаје дневни лист "Данас".

 Народна банка Србије је известила да је Телеком Србија крајем прошле недеље емитовао корпоративне обвезнице у вредности од 23,5 милијарди динара, што су прве обвезнице које је нека наша компанија издала од када су на пролеће корпоративне обвезнице уврштене у пакет помоћи привреди у борби против кризе која је настала због коронавируса.

У том саопштењу НБС је навела да су обвезнице петогодишње, у динарима, са каматном стопом од 3,97 одсто. У том саопштењу, наводи се да су купци обвезница “реномиране финансијске институције у Србији које имају континуирани увид у пословање компаније”. Како сазнаје и пише “Данас”, четири пословне банке су купци ових обвезница, а како тај лист незванично сазнаје Народна банка је од њих већ откупила корпоративне обвезнице Телекома у вредности од око 100 милиона евра.

У мају ове године Централна банка је уврстила корпоративне обвезнице на листу хартија од вредности које се могу користити у монтераним операцијама Народне банке. Тако је омогућено да НБС купује купује обвезнице од домаћих пословних банака, а оне ће моћи и да се користе као средства финансијског обезбеђења за добијање кредита за одржавање дневне ликвидности банака и краткорочних кредита за ликвидност.

Ивана Стојанов   Нова

Промо

Bg

Најчитаније