субота, 11 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Секретар Војног синдиката добио отказ због наступања у медијима

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Војног синдиката Србије (ВСС) Новица Антић рекао је да "администрација министра одбране Александра Вулина" наставља са прогоном ВСС-а, те да је дала отказ и генералном секретару тог синдиката Предрагу Јефтићу јер је заступао синдикалне интересе у медијима.

 

"Ми смо добили пресуду првостепеног Војно-дисциплинског суда из Новог Сада у којој је Јефтић оглашен кривим зато што је заступао ВСС у медијима, односно зато што је потписан као давалац интервјуа у име синдиката у листу Курир у току 2018. године", рекао је Антић на конференцији за новинаре у Београду.

Према његовим речима, не постоји правна основа да се Јефтићу изрекне било каква казна нити да се води било какав поступак против њега пред послодавцем зато што је заступао интересе ВСС-а и представљао синдикат као његов законски заступник.

Рекао је да Вулинова администрација наставља да омета рад и директно се меша у деловање ВСС-а.

Адвокат ВСС-а Бранислав Милојчић изјавио је да је главни проблем у функционисању "такозваног суда" то што је он пре свега управни орган, а не суд, а да упркос томе суди по "неким својим правилима".

"Није изведен ниједан доказ, главни претрес практично није отворен, а председник већа онемогућио је присуство јавности", рекао је Милојчић и додао да је против председника већа поднета кривична пријава због злоупотребе службеног положаја.

Милојчић је упитао како онда председник већа против којег је ВСС поднео кривичну пријаву може да суди у поступку генералном секретару истог тог синдиката.

Регионални секретар Европске федерације синдиката Милош Влајислављевић поручио је да је запрепашћен одлуком дисциплинске комисије да да отказ Јефтићу, те да та одлука представља кршење и међународних и државних закона.

Он је апеловао на Министарство одбране да се окрене изградњи дијалога са Војним синдиката Србије.

Бета/Н1

Најчитаније