четвртак, 13 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Инсајдер: Виши суд 18. децембра одлучује о кућном притвору Александра Обрадовића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић ухапшен је пре скоро три месеца и од тада се налази у притвору. Како за Инсајдер кажу у Вишем суду у Београду, Суд ће меру кућног притвора према Обрадовићу преиспитивати 18. децембра.

 

Александар Обрадовић ухапшен је само три дана након што је на међународном порталу Армс Воч објављена информација о трговини оружјем по повлашћеним ценама фирми ГИМ, чији је представник био Бранко Стефановић. Тада му је прво одређена мера кућног притвора, затим је пребачен у затворски, да би средином октобра био поново враћен у кућни притвор. пише Инсајдер.

На питање зашто је Обрадовићу уопште одређен кућни притвор, у Вишем суду наводе да је то урађено као мера за обезбеђење присуства окривљеног и за несметано вођење кривичног поступка.

Према закону, Обрадовићу мера забране напуштања стана може трајати чак до окончања поступка или правоснажности пресуде, али је суд дужан да свака три месеца испита да ли је даље трајање мере оправдано.

"У случају Обрадовића преиспитивање мере забране напуштања стана биће 18. децембра", кажу у Вишем суду.

Поступак у овом случају води посебно Тужилаштво за високотехнолошки криминал. Имајући у виду да је Обрадовић скоро три месеца у притвору, новинари Инсајдера су питали Тужилаштво које је све предистражне радње до сада предузело у овом случају, као и колико је сведока у овом поступку саслушало.

У овом тужилаштву, међутим, нема прецизног одговора на ова питања.

"У току досадашњег кривичног поступка предузет је низ доказних радњи ради разјашњења чињеничног стања и утврђивања доказа и у тој фази се и сада налази", наводи се у одговору тужиоца Бранка Стаменковића.

Инсајдер/Н1

Најчитаније