понедељак, 24 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У Апотеке Београд стигле маске против загађења ваздуха

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Специјалне филтрирајуће маске које штите од загађења ваздуха стигле су у државне Апотеке Београд. Цена је 250 динара, а како су из београдских апотека рекли за Н1 маске штите од концентрација 50 пута већих од прописаних, а рок трајања им зависи од услова у којима се користе и складиште.

 Како је за Н1 рекла Весна Рађеновић из Апореке Београд, ове специјалне маске штите од честица катеогрије три. На себи имају вентил што олакшава проток ваздуха при издисају и удисају.

Маске се користе како би заштитиле од честица у атмосфери до 50 пута већих него што је дозвољено. Направљене су од глатког пролипропилена и свака маска је засебно пакована.

Према спецификацији произвођача рок трајања зависи од услова у којима маска користи и складишти. Произвођач наводи да се маска може користити док се не промени мирис ваздуха, односно док се не осети да филтер више не обавља своју функцију.

Маске се производе у два типа - хоризонталоми и вертикалном. Код хоризонталног маска се ставља тако да вентил буде у горњем делу, а код вертикалног са леве стране.

"Продаја иде јако добро, јер је велика потражња. Људи су јако уплашени... Треба да поведу рачуна асматичари и особе које су склоне болестима респираторног система", рекла је Рађеновић.

И код ових маски постоје нека ограничења у коришћењу, а како је наведено на декларацији не треба их користити када је ниво кисеоника мањи од 17 одсто.

Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније