недеља, 12 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НОВА САЗНАЊА! Вештачене чауре, за сада нема доказа да је реч о покушају убиства на новинара нашег портала (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић је, гостујући у Инсајдер дебати, изјавио да су вештачења чаура пронађених испред куће новинара Милана Јовановића окончана и да указују да меци “нису имали функцију која се помиње у јавности, а то је покушај убиства”. То је до сада било непознато јавности, а директорка фондације Славко Ћурувија Ивана Стевановић сматра да је тужилаштво са новим информацијама требало да изађе у јавност раније и тако спречи конфузију. Саговорници у Инсајдер дебати сагласили су се да мора постојати боља комуникација између јавног тужилаштва и грађана.

 

Јовановић: Све што ми се десило је могло бити спречено
 

 
Новинари Портала Жиг инфо већ годинама истражују углавном финансијске злоупотребе у општини Гроцка и околним селима, неколико пута су се обраћали полицији и тужилаштву због претњи које добијају. Подносили су и пријаве због незаконитог рада надлежних.
Реакција је међутим изостала, а Милан Јовановић је у разговору са новинарком Инсајдера изнео став да је све што му се десило могло бити спречено да је реакције надлежних на време било.
 
“Пазите оно што смо ми објављивали и писали, то је могло да се спречи да су на те наше текствове реаговали остали медији, да је раговала полиција, да је реаговао јавни тужилац. Пазите, ако је то тачно што сам ја писао, значи да ту има елемената кривичног дела да неко пљачка ову земљу. Ако није тачно зашто ви господо мене нисте тужили да ја објављујем лажи”, рекао је Јовановић.
 
Он наводи да се ни данас не осећа безбедно јер нема сталну пратњу полиције, као и да му је спаљену кућу недавно обилазила ћерка првоокривљеног у истрази Драгољуба Симоновића, председника општине Гроцка.  
 

Најчитаније