уторак, 19 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОРОДИЦА ЧАГЛИЋ ИЗ ГРОЦКЕ КОЈИМА ЈЕ ИЗГОРЕЛА КУЋА: Помоћ нисмо добили у целости иако је уплаћена

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
  1. септембра 2019. године, нешто после 13. часова у улици Димитрија Туцовића у Гроцкој, запалила се једна породична кућа. Ватрогасци из Гроцке су изашли са једним возилом, међутим нису успели да угасе ватрену стихију, те је позвана бригада из Београда. Тог дана породица Чаглић је изгубила све што је имала.

Пожар је настао, како се испоставило због квара на електро инсталацијама, а мештани Гроцке су врло брзо кренули у прикупљање помоћи , како би помогли породици Чаглић која има двоје малолетне деце, да што пре санирају насталу штету. И заиста, помоћ је почела да пристиже. Грађани и деца ОШ „Илија Гарашанин“ су прикупљали новац за Чаглиће. Чаглићи су део помоћи добили, међутим део нису. Како су рекли за Жиг инфо, они и не желе да та новчана средства од помоћи уплате њима, већ да се да се да у хуманитарне сврхе. Породица Чаглић данас живи у изнајмљеном стану и ово је њихова прича.

Како кажу родитељи двоје малолетне деце, Наташа и Бата Чаглић њима је заиста помоћ почела да пристиже. Многа одељења Основне школе у Гроцкој су прикупила новац који им је послат у ковертама. Такође, од пријатеља су добили одређени износ. Међутим, како су сазнали Основна школа у Гроцкој, тачније радници те установе су уплаћивали од својих плата помоћ за Чаглиће али на рачун учитељице која ради у овој школи а која је иначе Наташина свекрва, односно мајка Бате Чаглића.

Како кажу, они тај новац нису уопште видели, нити их сада занима али желе да обавесте јавност о могућим малверзацијама. Чаглићи су, како наводе, тражили од директорке ОШ „Илија Гарашанин“ званични одговор зашто је новац уплаћиван на рачун учитељице те школе, а не на њихов и како кажу једини усмени одговор који су добили јесте да се једино на тај рачун могло уплатити , што се тиче запослених у школи.

-Тај новац никада нисмо добили и ко зна још који. Чујемо да она ( учитељица, мајка и свекрва) прича како она враћа некакве дугове од тог новца настале због неплаћених рачуна. То апсолутно није тачно. Ми имамо све те рачуне овде код нас (показују их нашој редакцији) и видите да ниједан рачун није плаћен, као и да се не води на њих. Једино што је она (учитељица) наставила да плаћа јесте интернет који је, иначе, пребацила код ње у стан, истичу Чаглићи и додају да желе да се захвале свима који су помогли.

Чаглићи нису ни започели са реновирањем изгореле куће. Како кажу, новца је свакако премало а и не би да улажу у имовину која се и не води целокупна на њих. Одлучили су , да за сада, живе у изнајмљеном стану а у будућности планирају да оду из земље.

-Наш једини циљ је да јавност сазна праву истину и заиста би волели да тај новац који је уплаћен, а не знамо који је то износ, заиста оде у хуманитарну помоћ. Нама заиста више не треба, али исто тако не треба тај новац завршити у нечије приватне џепове. Још једном хвала свима који су нам помогли, заиста нам је значило, кажу Чаглићи.

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније