понедељак, 29 новембар 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ВИНЧА: Допливао је до Часног крста а затим запросио девојку (ФОТО И ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Седми пут заредом, сада већ традиционално, у Винчи на обали Дунава одржана је манифестација "Пливање за Часни крст". Први до крста допливао је Милан Кићовић а затим је пред свима присутнима позвао  девојку Лидију  да му се придружи на бини и запросио је.

 Да ће Милан запросити девојку Лидију, знали су и остали учесници као и организатори. Све је било унапред договорено, тачније учесници пливања су пустили Милана да дође први до крста, како би изненадио своју девојку Лидију. Разговарали смо са Миланом пре него што је литија кренула из порте цркве у Винчи ка кеју, где је све било спремно за учеснике ове манифестације. Милан је имао благу трему и разговарао са нама шта намерава да уради. На разне мушке упадице, да то не чини, јер су се и они тако преварили па се оженили, Милан је реаговао са осмехом али ни у једном тренутку није ни помислио да одустане од онога што је наумио.

Након служења у цркви у Винчи, учесници пливања и остали грађани кренули су у литији до места где ће се пливање обавити.

vb1

vb2

Доласком на кеј у Винчи, примећено је да је народа доста више него претходних година.  За разлику од прошлих пута, организатори су обезбедили бину која је била на води, како би што већи број грађана имао бољи поглед на саму манифестацију.

vb3

Док су се пливачи припремали, окупљене грађане забављали су малишани који су певали и рецитовали песме које приличе оваквој манифестацији.

vb4

Затим су се пливачи попели на сплав који их је одвезао до места са којег ће почети да пливају до Часног крста.

vb5

И као што је било унапред договорено, први до крста допливао је Милан Кићовић.

vb6

Свештеник Драган је саопштио окупљенима ко је први ове године допливао до крста, а затим је позвао да до бине дође Миланова девојка. Лидија није ни слутила шта је очекује, до бине је дошла бојажљиво.

vb8

Затим је Милан клекнуо испред Лидије и питао је да ли жели да се уда за њега. У руци је држао прстен који је, док је пливао, био код свештеника Драгана.

pobednik2020.vinca

Лидија је пристала, а међу окупљенима се зачуо громки аплауз.

vinpar

Више о овом догађају, погледајте у видеу испод:

Иначе, од самог почетка ова манифестација у Винчи је у организацији самих грађана. Оно је што заиста свима за пример, јесте податак да оваквој манифестацији у Винчи, никада није имало места политици. Због тога, до сада овој манифестацији никада нису ни присуствовали представници ГО Гроцка или било који други слични. Ова манифестација, просто одише хришћанством у правом народном духу.

 

ЕЖИ

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније