среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Стефан Унић је најбољи млади научник из области екологије! За њега кажу да је нови Никола Тесла

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Стефан Унић је студент Академије струковних студија Шумадије са одсеком у Трстенику, окићен златним и сребрним медаљама на разним Олимпијадама младих и талентованих научника из области екологије.

 Стефан је освојио више од 50 награда, како на домаћим, тако и на међународним такмичењма. Србију је предстваљао на бројним међународним сајмовима и скуповима: Сајму у Будимпешти (2019), Бањалучком велесајму (2020), Сајму екологије и заштите животне средине у Штутгарду, такође је и гост на три најзначајнија сајма у свету.

Шта Вас Мотивише?

-  „Ја сам мотивацију увек проналазио у жељи за сазнањем. Широко знање као збир различитих података и информација јесте важно, али на крају потпуно безначајно уколико такво знање не постане сазнање о процесима и појавама које нас окружују. Награде и признања ми никада нису били основни мотив да напредујем, већ управо жеља за знањем и сазнањем“.

Stefan Unić foto

Ко је Ваша највећа подршка?

-  „На првом месту је породица и другари из школе. Одређену подршку да себавим додатним ваншколским радом имао сам и у техничкој и у основној школи, што се наставља и данас, на факултету где и студирам. Подршку сам увек имао и никада ми није мањкала“.

Који су Ваши Циљеви?

- „Краткорочни циљеви обухватају посвећеност студијама, учешће на различитим научним конференцијама и такмичењима, саветовање млађих генерација заинтересованих за науку, а дугорочни и крајњи циљ јесте стварна брига за животну средину и очување ресурса природних вода. Наравно, у мери у којој је то могуће, због ситуације у свету који само начелно изражава жељу за очувањем животне средине, иако коренитих промена на том пољу, нажалост, и даље нема.“

Текст: Мила Унић, студент Факултета политичких наука (ФПН)

Фотографије: Стефан Унић, лична архива

 

 

Промо

Bg

Најчитаније