недеља, 16 јануар 2022

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јовановић: Поражавајућа пресуда, имамо химну „Боже правде“, али те правде нема

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Новинар Милан Јовановић каже за Н1, поводом пресуде Апелационог суда у Београду да укине првостепену пресуду којом је на четири године и три месеца затвора био осуђен бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због оптужби да је остале оптужене подстрекавао да запале имовину новинара портала "Жиг инфо", да је наслућивао овакву одлуку. "Очекивао сам да ће бити нека поражавајућа, али не и оваква срамна одлука нашег правосудног система. Свестан сам да живим у земљи у којој влада криминал, непотизам, али овакав безобразлук нисам очекивао, да ће судије сами себе да дискредитују. Оваквом пресудом су послали поруку да нема слободе медија", рекао је он.

 

Јовановић каже да политичари свакодневно таргетирају, али да није очекивао да ће то да ураде и судије Апелационог суда.

„Пљунули су на судијску каријеру, унизили су тужилаштво и рад полиције, имамо хiмну Боже правде, али те правде нема“, додао је.
Сматра да се не ради о процедуралној грешки.

"Не бих се сложио, ту стоје моћници који имају утицаја на наш правосудни систем. Наши политичари су заштићени, познато је колико је новца опљачкано у општини Гроцка, предао сам неколико кривичних пријава, једну на 22 милиона евра, другу на 29", каже Јовановић и додаје "колико новца толико правде".

"Опљачкан је огроман новац, он се бранио са слободе, огроман новац који је нелегално стекао утиче на само доношење пресуде. Не знам да ли ћу више моћи да учествујем у овој циркуској представи, здравље ми је нарушено. Потрудићу се да се појавим на неком наредном суђењу, не знам да ли ћу то здравствено моћи да издржим, моје је да ћутим и трпим неправду", рекао је Милан Јовановић.

Истиче да је за одлуку сазнао од адвокатице и да није био претерано изненађен, али да је она страшно погодила његову супругу.

"Срце јој није у реду, ово је четврта година, она се и даље лечи на неуропсихијатрији, не верујем да ће моћи да учествује у поступку", казао је и додао да се после пресуде у Гроцкој чуло славље.

"Након првостепене пресуде они су написали 'наше је друго полувреме'. Ја сам свој живот проживео, њима је омогућено да заврше започет посао, очекујем да ће поново неко доћи да запали кућу, да све можемо да доживимо", закључио је он.

 

Н1

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније