уторак, 01 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЈУНАЧКИ И даме пливају за часни крсту Гроцкој

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Три младе жене ове године на Богојављење придружиће се мушкарцима и равноправно с њима у хладној води кренути у трку за часни крст.

Мирјана Веселиновић (33) и Јована Грковић (22) скупиле су храброст и 19. јануара биће део екипе која ће у Гроцкој скочити у ледену воду и кренути у трку за Часни крст.

Како кажу, одувек им је била жеља да буду део овог догађаја, али им се тек ове године указала прилика да се придруже групи мушкараца у пливању за богојављенски крст.

[caption id="" align="alignnone" width="741"] Фото: С. Милојевић / РАС Србија За Мирјану Веселиновић трка има симболику броја 33
[/caption]

- Ове године у марту пуним 33 године, па сам одлучила да симболику употпуним пливањем за богојављенски крст. Мајка сам двоје деце од седам и четири године, те бих волела да по угледу на мене и они једног дана буду део овог светог догађаја - прича нам Мирјана, истичићи да јој је велика част што ће бити једна од две жене које ће у Гроцкој пливати за часни крст.

Мирјана каже да ће имати велику подршку супруга.

- Он и деца биће најватренији и најгласнији навијачи - поносна је ова Грочанка.

[caption id="" align="alignnone" width="683"] Фото: М. Миланковић / РАС Србија Јована Грковиц[/caption]

Јована Грковић (22) каже да јој није тешко да чак из Борче дође на Дунав у Гроцку и да по први пут плива за часни крст.

- Одувек сам с пријатељима долазила на Дунав да испратим овај догађај. Када сам прошле године видела девојку да се такмичи, одлучила сам да се и ја окушам у томе. Свесна сам тога да нећу победити, али желим да видим могу ли издржати да пливам у хладној води. Проверавам себе и своје способности - каже нам млада Јована која је по професији кувар.

 

Б. Богосав , Д. Катанић , Блиц

Најчитаније