субота, 30 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Војни синдикат: Јављају нам се војници, кажу да им недостају заштитна средства

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Војни синдикат Србије саопштио је да му се јавља све већи број припадника Војске Србије (ВС), жалећи се да недостају заштитна средства од коронавируса и да се не спроводе наређене мере заштите.

 

"Забринути су због недостатка заштитних средстава, пре свега маски и рукавица, као и дезинфекционих средстава, при чему указују на то да се претпостављене старешине не обазиру на њихове захтеве да им се ова средства обезбеде. Често се дешава да једну маску и један пар рукавица користе више дана", пренео је Војни синдикат.

Како је наведено, велики број примедби односи се на "непоштовање смерница Владе Србије" о организацији рада, јер се од припадника ВС тражи да у великом броју долазе на посао и да се тамо само "непотребно групишу при чему нису свима обезбедјена заштитна средства и где су изложени повећаном ризику од заразе".

"У више јединица забележено је да се хроничним болесницима, брачним паровима са децом до 12 година и онима који брину о старим и немоћним члановима породице, не омогућава рад од куће, већ се инсистира на томе да свакодневно долазе на посао, чак и ако им превоз до посла није обезбеђен", наведено је у саопштењу.

Такође је наведено "да неки припадници Војске на посао долазе са симптомима заразе", а да они који су ангажовани вишедневно, немају адекватну и квалитетну исхрану тако да коментаришу да мигранти имају боље оброке од њих.

"Припадници ВС који имају симптоме заражености новим коронавирусом, не упућују се на тестирања, нити у изолацију већ се од њих тражи да се прво физички јаве у јединицу где нестручна лица која нису медицинске струке врше тријажу и процену тога ко је и да ли је потенцијални заражени, при чему део њих бива спречен да се јави лекару или на број телефона који је за то намењен", тврди овај синдикат.

Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније