субота, 06 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Градоначелник Шапца: Војска одбила да опреми салу за оболеле; Министарство: Радимо по налогу Кризног штаба

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да ће, након што им је Министарство одбране саопштило да нису у могућности да позитивно одговоре на њихов захтев за опремање спортске сале Економско-трговинске школе за потенцијални смештај пацијената са лакшим симптомима коронавируса, град то учинити сам. Из Министарства поручују да Војска Србије кревете расподељује тамо где то нареди републички Кризни штаб за сузбијање болести ковид19.

 

Зеленовић је рекао да је Шабац за превентивне мере и активности у борби против коронавируса до сада определио 8,5 милиона динара, као и да се све мере које се спроводе у овом граду финансирају у стопроцентном износу из буџета града.

У данашњем саопштењу кабинета градоначелника Шапца стоји да се спортска сала Економско-трговинске школе, за коју су епидемиолози проценили да је најбоља за потенцијални смештај пацијената са лакшим симптомима коронавируса јер има грејање 24 сата и топлу воду за туширање, као и одвојене улазе, тренутно опрема.

"Ми ћемо се потрудити да тај објекат буде спреман. Пошто нисмо добили позитиван одговор из Министарства одбране и нису били у могућности да позитивно одговоре на наш захтев да нам обезбеде кревете и касете, ми смо се снашли сами. Набавили смо кревете и постељину. Из резерви смо извукли душеке и опремили наткаснама и ормарићима са Градског базена. Очекујем током следеће недеље да ће објекат бити спреман", додао је Зеленовић.

Из Министарства одбране поручују да Војска Србије кревете расподељује тамо где то нареди републички Кризни штаб за сузбијање болести ковид19 и да су зато одбили захтеве за креветима Зрењанина, Прокупља, Чачка и Шапца.

"Срамно је што градоначелник Шапца Небојша Зеленовић покушава да Војску Србије прикаже као пристрасну или као организацију која има различит приступ различитим градовима. Зеленовић није рекао да у Шапцу Војска Србије обезбеђује Општу болницу и геронтолошку установу и да је на услузи свим грађанима", стоји у саопштењу Министарства прослеђеном редакцији Инсајдера.

Бета, Инсајдер

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније