субота, 30 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ВСС: У војсци се поново не поштују мере заштите од корона вируса

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У последња два дана Војни синдикат Србије, добио је неколико притужби припадника Војске Србије, у којима се наводе примери непоштовања мера за заштиту од пандемије вируса Корона, кије је прописала и наредила Влада Србије.

 

„Непоштовање мера највише се огледа у не ослобађању од доласка на посао родитеља који имају децу старости до 12 година као и припадника који имају хронична обољења па су због свог здравственог стања најугроженији“, стоји у саопштењу.

Припадници ВС као велики проблем истичу и спровођење редовних активности војске попут вишедневне колективне обуке, која се у одређеним јединицама реализују као да није ванредно стање. Такав случај постоји у 98. вбр (ваздухопловној бригади) која у овом тренутку изводи вишедневну колективну обуку у теренским условима на једној локацији у Србији и где, према информацијама којима располажемо, већ има заражених вирусом Корона, због чега објективно прети опасност преношења заразе и на остале припаднике приликом повратка у матичну базу.

„Имајући у виду да се мере заштите од пандемије поштују и спроводе у свим другим министарствима, (МУП, просвета, здравство итд.), и да је Војска Србије једина институција где се у потпуности не поштују и не спроводе мере заштите од пандемије, тражимо од Председника Републике као главно командујућег, да нареди начелнику Генералштаба да одмах обустави све активности које нису преко потребне и усмерене искључиво на борбу против пандемије и одржавања оперативности Војске, а нарочито оне које се могу реализовати у другим терминима након укидања ванредног стања. Такође тражимо да се родитељима који имају децу до 12 година, нарочито мајкама и самохраним родитељима, као и лицима која болују од хроничних болести, одмах омогући рад од куће“, наводи се у саопштењу.

Синдикат подсећа да су због непоштовања наређених мера заштите од пандемије већ покретани и окончани судски поступци у који а су изрицане затворске казне.

„Не бисмо желели да права припадника ВС штитимо тако што ћемо против одговорних у Војсци Србије подносити кривичне пријаве“, поручили су из ВСС.

Данас Онлине

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније