петак, 15 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Двери: Клиничком центру и булевару у Нишу дати име доктора Миодрага Лазића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градски одбор покрета Двери позвао је данас надлежне институције у Нишу да без одлагања покрену поступак да Клинички центар и један од булевара у том граду добију име по доктору Миодрагу Лазићу,“српском ратном хирургу који је јуче пао на првој линији борбе са епидемијом корона вируса“.

 

„Као и током ратних година, тако и сада када је његов мученички Ниш постао жариште епидемије, овај велики човек, доктор и ратник, наш доктор Лаза био је тамо где је најопасније и најтеже, уз оне којима је помоћ најпотребнија“, наведено је у саопштењу потпредседнице покрета Двери Тамаре Миленковић Керковић.

Она је ирекла да је Ниш у јучерашњем, „најтежем дану од почетка епидемије, био уједињен у болу због одласка у вечност човека који је за живота ушао у легенду“.

„Доктор Миодраг Лазић је заслужио да сви знају његово име и његове заслуге јер је након хиљада најтежих операција у најгорим замисливим ратним и епидемијским околностима остао да сведочи шта је човек. Доктор Лазић је свесно жртвовао свој живот у борби са смртоносном епидемијом“, казала је Миленковић Керковић.

Велики број грађана Ниша од јуче, пошто је потврђено да је доктор Миодраг Лазић умро, путем друштвеним мрежа такође предлаже да Клинички центар или Ургентни центар, чији је директор био, понесу његово име.

Нишлије су синоћ у 20 часова одале почаст доктору Лазићу дугим аплаузом и звуцима песме „Марш на Дрину“ кроз прозоре станова и кућа.

Тај ратни хирург је умро јуче ујутру после двонедељног боловања од корона вирус, а његова последња жеља је била да буде сахрањен уз „Марш на Дрину“.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније