недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић: Београд формира магацин заштитне преме

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град Београд донео одлуку да формира магацин у којем ће се чувати неопходна заштитна опрема за ситуације које могу да се десе у будућности.

 

"Дошао је тренутак да испразнимо наш привремени магацин у Скупштини Града Београда, јер од како је почела пандемија, ту смо складиштили маске и другу заштитну опрему. Опрему која нам је преостала, сада пребацујемо у нови магацин", рекао је Весић за ТВ Пинк, преноси Беоинфо.

Он је подсетио да су укидањем система цивилне заштите и територијалне одбране пре више деценија, нестали магацини са опремом која је била важна за овакве ситуације.

"Град Београд ће наредних неколико месеци обавити набавку и друге неопходне робе, како би јесен дочекали са спремним магацином", истакао је он.

Према његовим речима, Градски завод за јавно здравље одредиће колико ће бити робе.

"Очекујемо да то буду количине од милион маски, милион рукавица, више стотина хиљада заштитних одела, кревети на расклапање, станице за прераду воде и све друго што је неопходно да се суочимо са неком ванредном ситуацијом", рекао је Весић.

Весић је подсетио да је у Београду у току и замена сирена, са циљем да грађани на време буду упозорени на елементарне непогоде.

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније