субота, 11 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

И у Врању проглашена ванредна ситуација због коронавируса

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градски штаб за ванредне ситуације у Врању донео је одлуку да уведе ванредну ситуацију на целој територији града због нестабилне епидемиолошке ситуације и већег броја новооболелих од коронавируса у претходном периоду, саопштено је на сајту града.

 

Градски штаб за ванредне ситуације на данашњој седници усвојио је предлог да градоначелник града Врања, а у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом на територији града Врања, донесе Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији града Врања, пише на сајту.

„Проглашење ванредне ситуације на територији града Врања значи да ћемо контролисати спровођење свих препоручених епидемиолошке мере које је ЗЗЈЗ Врање дао и спроводити све оне мере које прописује Кризни штаб Владе”, нагласио је градоначелник Слободан Миленковић.

Кризни штаб Владе Републике Србије на данашњој седници прописао је обавезно ношење маски не само у превозу, већ и у свим затвореним просторима, као и поштовање физичке дистанце од најмање једног метра.

У Лепосавићу забрањено окупљање већег броја људи

Штаб за ванредне ситуације Општине Лепосавић донео је одлуку којом се до даљњег отказују све активности које подразумевају окупљање већег броја људи.

Ова мера подразумева забрану окупљања у затвореном и на отвореном простору, а односи се на спортске догађаје, окупљања, прославе и рад ноћних клубова.

На сајту ове општине дефинисано је обавезно понашање власника угоститељских објеката приликом обављања своје делатности. Између осталог, обавезно је да удаљеност столица буде минимум 1,5 метара, да за столом могу да седе највише четири особе, осим уколико нису чланови исте породице, да посетиоцима у сваком тренутку морају бити доступна средства за дезинфекцију, да особље треба да буде опремљено заштитним маскама и рукавицама...

Нова.рс, Инсајдер

Најчитаније