понедељак, 30 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Покрет Тврђава: После црне прашине, челични опиљци падају на грађане Смедерева

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Смедеревски локални Покрет „Тврђава“ саопштио је данас да им се обратио већи број грађана који живе у близини Железаре, а који тврде да је из ваздуха синоћ падало „нешто налик челичним опиљцима“.

 

Представници тог покрета наводе да је у питању „још један у низу еколошких инцидената који директно угрожавају здравље људи у Смедереву“, због чега су захтевали хитну реакцију надлежног министарства и тужилаштва.

„Крајње је време да тужилаштво реагује по службеној дужности и поднесе кривичне пријаве против одговорних који угрожавају здравље људи у Смедереву. Ово је недопустиво понашање кинеског инвеститора који се према нама у Смедереву понаша кабадахијски, навео је координатор Покрета „Тврђава“ Никола Крстић.

Покрет је пре десетак дана објавио да је на Смедерево пала приметна количина црне рудне прашине, за коју тврди да је канцерогена.

Министар заштите животне средине Горан Триван је том приликом најавио да ће поднети кривичне пријаве, али „Тврђава“ у саопштењу тврди да се „од тада ништа није десило“.

Бета/Данас

Најчитаније