среда, 25 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Казна до 75 000 динара за вожњу тротинета у пешачкој зони

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Због све чешће употребе електричних тротинета тамо где то није дозвољено - у пешачким зонама, на трговима и у деловима насеља где је дозвољен искључиво саобраћај пешака, Одељење комуналне милиције и краљевачка Саобраћајна инспекција појачаће контролу њихове употребе.

 

“Упозоравамо родитеље малолетне деце, рођаке и друга пунолетна лица која, у име малолетника, уз личне исправе изнајмљују електричне тротинете, да то чине на личну одговорност, имајући у виду да нису испоштоване никакве мере безбедности и заштите како лица која управљају тротинетом тако и случајних пролазника и пешака”, саопштено је из краљевачког Одељења за инспекцијске послове.

Како се додаје, тротинети се крећу великом брзином и представљају безбедносни ризик, па могу изазвати повреде, али и далеко веће последице.

“Обавештавамо грађане да ће Саобраћајна инспекција и Комунална милиција, у складу са својим овлашћењима, подносити прекршајне пријаве, при чему је за физичка лица запрећена казна од пет до 75.000 динара”, истиче се у саопштењу.

Љубица Сокић   Нова

Најчитаније