среда, 21 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Студенти после састанка с ректорком: Наредни корак протест, смањити школарине

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Студенти из групе "Крени-промени" разговарали су у Ректорату Универзитета у Београду са ректорком Иванком Поповић, а након састанка саопштили су да остају при ставу о одржавању протеста и захтеву за смањење школарина за 30 одсто.

 

Након састанка, они су саопштили да остају при протесту који су најавили за четвртак 24. септембар, на Платоу, и на који су позвали студенте и њихове родитеље да им се придруже.

"И поред састанка остајемо при захтеву за смањење 30 одсто нижих цена школарина. Тражићемо састанак са министром просвете уз присуство ректорке, дубоко верујући да одрживост факултета подразумева и одрживост студената", навели су.

Они су најавили да ће истовремено експертски тим Удружења за заштиту уставности и законитости тражити званичне податке реалних трошкова одређених факултета, како би се испитао став о "угрожености факултета, али и јасно видело на шта се троше буџетски новац и новац студената и њихових родитеља".

На сајту БУ објављено је да је у Ректорату обављен "конструктиван разговор" ректорке Универзитета и представника групе грађана "Крени-промени", студената основних студија на Универзитету.

"У разговору је констатована сагласност о потреби за препознавањем отежаног материјалног положаја једног дела студентске популације и најављено је даље консултовање о могућим мерама за превазилажење тих проблема. Представници Крени-промени најавили су да ће наставити да захтевају смањење школарина у износу од 30 одсто, а ректорка је подвукла да Универзитет, уз пуно разумевање студентских потреба, води рачуна и о одрживости финансирања факултета и Универзитета", закључује се.

Н1 Београд

Најчитаније