понедељак, 30 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У суботу додела новинарске награде “Катарина Прерадовић”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У знак сећања на Катарину Прерадовић (1972 -2015), храбру, доследну и племениту новинарку и уредницу Блица и недељника НИН, која је пркосила директним и константним политичким, криминалним и тајкунским притисцима, Фондација "Катарина Прерадовић" по четврти пут додељује годишњу награду за испуњавање високих професионалних и етичких стандард и професионални интегритет, саопштила је Фондација.

 

Имена овогодишњих добитника награде, новинара који су храбро бранили право на истину објавићемо на церемонији доделе, на дан Каћиног рођендана 10. октобра, у 14 сати у Дорћол платзу, Добрачина 59, Београд.

На додељивању награде говориће чланови Фондације и наши гости: Мијат Лакићевић, Јелисавета Василић, Александар Обрадовић, Жељко Маторчевић.

Фондација “Катарина Прерадовић” додељивањем ове награде жели да истакне новинаре који бескомпромисно раде у интересу друштва, штитећи истину и појединце који страдају зато што нам откривају ту истину. Година која је за нама била је посебно тешка за све професионалне новинаре јер је режим у Србији постао бруталнији и силовитији у свим нападима на основне људске слободе. Институције које су биле брана пред опасним, примитивним и криминалним групама и појединцима потпуно су девастиране и само још новинарска храброст и етика стоје између грађана, бораца за слободу и корумпираних власти.

Досадашњи добитници награде “Катарина Прерадовић” су Марко Сомборац, Предраг Благојевић и Тамара Скрозза.

Фондација “Катарина Прерадовић” основана је пре четири године, а међу оснивачима Фондације, поред чланова њене породице, су и Катаринине колеге и пријатељи, дугогодишњи уредници и новинари редакција Блиц, НИН, Недељник, бивше ТВ Б92, Данас, “Новости”, “Нови магазин”, слободни новинари, као и чланови Савета за борбу против корупције.

   Нова

Најчитаније