недеља, 19 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко је притиснуо Дарију Кисић: 2 различите изјаве за пар сати

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У размаку од само неколико часова, чланица Кризног штаба и заменица директорке Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", др Дарија Кисић Тепавчевић, дала је две потпуно различите изјаве о ношењу маски на отвореном, још једном збунивши грађане.

 “Оно што је следеће битно јесте да маске треба да носимо сви, стално и у свакој прилици, укључујући и отворене просторе. Значи, то је мера за коју се показала да је изузетно ефикасна и које треба да се придржавамо – да бодримо и подстичемо једни друге, да користимо ову превентивну меру, зато што је изузетно ефикасна”, рекла је др Кисић након јутрошње одржане седнице Кризног штаба.

 

Ово – да су маске обавезне и на отвореном – објављено је и на сајту Владе Србије, заједно са осталим одлукама, да се издаје забрана локалним самоуправама да дозвољавају славља, да сви услужни објекти морају да имају одговорно лице, да ће поново бити отворена београдска Арена за пријем…

На јасно питање новинарке да појасни – да ли су маске на отвореном обавезујућа мера – Кисић је исто тако јасно одговорила:

“Јесте, обавезујућа је мера, маске свуда, стално, сви. Значи, сви треба да носимо маске и та мера ступа на снагу практично одмах.”

Све ово се догађа данас око пола 11.

Међутим, изгледа да се те речи неком нису свиделе, па су грађане после мање од три сата медији почели да засипају “посипањем пепела” те исте Дарије Кисић Тепавчевић.

“Заменица директора Института ‘Батут’ др Дарија Кисић Тепавчевић прецизирала је у изјави за Тањуг да је ношење маски на отвореном ипак препорука Кризног штаба, а не обавеза”, гласила је вест у 13.18.

Остало је да лебди у ваздуху оно што др Дарија није “прецизирала” грађанима – како је могуће да чврсто и уверено ујутру медијима каже једно, па да онда за пар сати “прецизира” нешто потпуно друго.

Овакве збуњујуће поруке и јасни показатељи да медицински део Кризног штаба ради под притиском, али не грађана или “Уједињених против ковида” – само се умножавају.

Нова

 

Промо

Bg

Најчитаније