среда, 28 јул 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Колико смо само ниско пали: Редови за бесплатну храну у БГ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Током викенда колектив "Солидарна кухиња" кувао је и делио храну у Београду за оне којима је помоћ најпотребнија.

 

А да у главном граду има многих којима је храна потребна, показале су велике гужве које су се направиле у близини Вуковог споменика – и у суботу, и у недељу око 16 часова.

“Солидарна кухиња обезбеђује храну и друге видове помоћи онима којима је она најпотребнија. На свеприсутне проблеме сиромаштва и глади одговарамо солидарношћу и узајамном помоћи”, наводе из овог колектива на свом сајту.

 

Иначе, “Солидарна кухиња” је формирана из потребе да се на свеприсутне проблеме сиромаштва и глади, који нарочито долазе до изражаја у кризним ситуацијама, “одговори солидарношћу и узајамном помоћи”.

Како наводе, активисти Солидарне кухиње учествују у свим активностима које су везане за помоћ: прикупљају средства, набављају, припремају и дистрибуирају храну. Храна се дистрибуира директно најугроженијима, на неколико места у граду.

 

Колектив наводи и да су организовани на принципима узајамне помоћи и директне демократије, а било каква дискриминација није дозвољена.

 

“Како верујемо да борба против глади не треба да буде коришћена у сврху рекламе и самопромоције, не сарађујемо са политичким партијама, нити организацијама које претендују да то постану”, наводе из колектива.

Нова

Промо

Bg

Најчитаније