уторак, 09 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Почео велики протест предузетника, очекујте гужве

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Удружење "Заштитник предузетника и привредника Србије" најавило је за данас од 15 сати велики протест испред Министарства финансија и привреде. Како је најављено, они који због епидемиолошке ситуације учествују возилима крећу у 14 часова испред СИВ 3 и у колони стижу на исто место, због чега се очекују саобраћајне гужве.

 

Привредници протестују због тешке ситуације у коју су доспели због последица ковид кризе и чињенице да држава није адекватно реаговала на ту кризу када је реч о мерама и подршци привредницима.

“Долазимо зато што десет месеци није умањен нити отписан ни један порез, допринос, такса или накнада, а приходи су услед мера смањени чак и до 100 одсто. Зато што се усред кризе, уместо мера помоћи, уводе нови парафискални намети као што је еко-такса у износу од 5.000 до два милиона динара, за коју је опште познато да не иде за екологију. Зато што се усред кризе наплаћује порез унапред у виду аконтације пореза на добит, под претњом блокаде рачуна”, поручили су привредници позивајући све домаће предузетнике и привреднике да се придуже овом протесту.

Привредницима, како истичу, Сокој наплаћује фактуре и прети блокадама рачуна оним објектима који услед донетих мера уопште нису радили.

“Усред кризе спрема се још један трошак под изговором ‘модернизације фискализације’ која нема везе са сузбијањем црног тржишта као што је изнето у јавност. Такође, привредна комора Србије тражи чланарину за непостојеће услуге четири године , а не поступа по закону јер своје чланство не сазива на годишњу скупштину на којој чланство има право да разреши руководство. У приватном сектору запослени губе радна места сваки дан, а јавни сектор диже плате”, указују у овом удружењу.

Они подсећају да држава нема новца за накнаду трошкова девастираној привреди, али се има за “пречишћиваче ваздуха по сто пута већој цени од тржишне”.

Најавили су да ће на протесту бити велики број грађана.

“Биће нас много. Бићемо гласни. Потрудићемо се да нас овог пута још боље и чују и виде. Да схвате зашто смо ту и од чега нећемо одустати”, поручили су из Удружења.

Милена Илић Мирковић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније