уторак, 09 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Тањуг купује фирма основана са 1.000 динара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Да ће Тањуг бити предмет купопродајног уговора види се из јавно доступне документације у Агеницији за привредне регистре. Наиме, код Новинске агенције Тањуг стоји забележба о закључку Владе Србије који је основ за склапање уговора између државе и Привредног друштва "Тачно" д.о.о. из Београда, чији је један од власника Жељко Јоксимовић.

 Влада Србије, 10. децембра 2020. донела је закључак којим је дала сагласност на Нацрт уговора о “уступању искоришћавања других имовинских права у својини Републике Србије”. Тим закључком је предвиђено закључење уговора између Републике Србије као титулара и Привредног друштва “Тачно”.д.о.о. са седиштем у Дечанској бр.12 у Београду.

Фирма “Тачно” д.о.о. основана је само 15 дана пре него што је Влада дала сагласност на овај уговор, тачније 17. новембра 2020.

Власници фирме су Минацордмедиа са 40 одсто и РТВ Панчево као већински власник са 60 одсто.

Фирма “Тачно” основана је са само 1.000 динара оснивачлког капитала, а директор је Мања Грчић, која има више од 15 година искуства у медијској индустрији, а која са супругом Жељка Јоксимовића, Јованом од скора води Јутрањи програм на његовој К1 телевизији. Мања Грчић је иначе дугогодишња пријатељица и кума Јоване Јоксимовић.

Претежна делатност за коју је регистрована фирма “Тачно” је производња кинематографских дела, аудио визуелних производа и телевизијског програма.

Иначе, власници Минацорда, који има удела у фирми “Тачно” су Жељко Јоксимовић са 80 одсто и Мања Грчић са 20 одсто. Минацорд медиа је власник неколико кабловских канала који се емитују у Телекомовој дистрибутивној мрежи.

Незванична сазнања о томе да приватна компанија Минацорд медиа у власништву певача Жељка Јоксимовића и сувласнице К1 телевизије Мање Грчић купује Новинску агенцију Тањуг, објавила је синоћ Неwсмаx Адриа

У Тањугу ову информацију за  Неwсмаx Адриа нису хтели ни да потврде ни да демнатују, а Мања Грчић је у поруци за овај канал одговорила да се не ради о куповини Тањуга и да ће се у наредних 7-10 дана знати више о тој трансакцији.

Даниела Илић Красић    Нова

Промо

Bg

Најчитаније