уторак, 09 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Скуп и петиција против "Новог Сада на води", активисти - да бранимо обалу Дунава

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Грађанска активисткиња Оливера Радовановић изјавила је данас да ће грађани успети да одбране насип на Дунаву од најављене изградње стамбеног комплекса у кориту реке у Новом Саду само ако буду истрајни и ако буду спремни и телима да бране обалу Дунава од најављене изградње.

 

Грађани су данас потписивали петицију против градње стамбено-пословног насеља у кориту Дунава, а били су у прилици и да купе календар карикатуристе Предрага Кораксића Коракса за 2021. годину.

Популарни Дунавац, односно Шодрош делови су новосадског приобаља који ће бити уништени уколико се реализује пројекат "Нови Сад на води", који предвиђа изградњу великог стамбено-пословног комплекса, великим делом смештеним у корито Дунава.

 

Идејни пројекат предвиђа, за потребе стварања грађевинског земљишта, измештање садашњег насипа 500 метара у дубину Дунава, а стручњаци су упозорили да то може да доведе до озбиљних поплава на подручју новосадских насеља уз Дунав.

У протеклих неколико месеци грађани су организовали велики број уличних акција и изложби, а потписе против Новог Сада на води до сада је дало око 12.000 грађана.

"Неће то завршити само тако. Није довољно скупити 12.000 потписа. Потребна је борба а она може да се добије само ако смо сви заједно. Ако треба и телима да бранимо обалу Дунава. Види гари, не може", рекла је Радовановић пред неколико стотина окупљених грађана на дунавском насипу у Новом Саду.

Јова Тамбурић из Синдиката пензионисаних војних лица рекао је да и војни пензионери имају свог Гарија, а он се зове Александар Вучић.

"Тај Гари од нас отима, понижава и дискриминише. Ми смо Гарију на 25 протеста поручивали да не може и да ће одговарати једног дана", рекао је Тамбурић.

Оценио је да Вучић тренутно може да се супротставља грађанима са режимским медијима и таблоидима, али да то неће моћи заувек.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније