среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Одлука о промени назива Центра за културу у Кучеву скандалозна"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Одборници снс и снс су 21. 12. 2020 на седници Скупштине Општине Кучево усвојили одлуку о промени ранијег назива Центра за Културу Вељко Дугошевић у име Драган Кецман сликара који је радио,стварао у Кучеву и дружио се са садашњим одборницима на чији предлог је и покренута иницијатива о промени назива ЦЗК - наводи се у саопштењу Општинског одбора Двери из Кучева

 Двери у овом саопштењу подсећа грађане како је ЦЗК првобитно добио назив.

- Оно што је спорно у целој причи јесте да је ранија власт у времену 2000 -2004 на референдуму донела одлуку да ЦЗК Кучево носи име по легендарном певачу и суграђанину Ђорђу Марјановићу који је чак оставио и отисак шаке у холу ЦЗК и то на његов рођендан када је одржан и концерт уз присуство руског амбасадора и других јавних личности након.након тога 2005 г. тадашња власт је донела одлуку о враћању у првобитни назив Вељко Дугошевић (народни учитељ и учесник НОБ) - наводи се.

- Међутим, ове године одборници СНС и СПС су донели нову одлуку о промени назива 21.12.2020! Бројни поштоваоци легендарног певача су били згранути одлуком о промени назива и негодовали су и у медијима и на друштвеним мрежама, појавиле су се и гласине да је то чин својеврсне освете СНС према певачевом сину Марку Марјановићу који је познат по свом опозиционом деловању - сматрају Двери.

Двери се осврћу и на локалне афере које су се догодиле у протеклом периоду.

- Скандал око мењања имена је у међувремену допрео у јавност широм Србије и даље буди пажњу свих људи. Једна у низу афера у Кучеву је била после лажних и нелегитимних избора и конституисање саме Скупштине Општине Кучева, коју су обележили бројни инциденти и кршење закона, драстичан пример је насилно довођење одборника како би постојао кворум и било изабрано ново руководство - подсећају.

Двери кажу да је Кучево пример страначког феуда, као и да млади емигрирају.

- Кучево је пример страначког феуда и локалних партијских моћника који користе положаје за своје ускостраначке интересе,док млади и стручни људи емигрирају у иностранство,преостали део становништва живи у страху од освете функционера режима и неких представника националних мањина који до сада ништа нису урадили на побољшању статуса својих сународника - изакључује се.

Директно.рс

Промо

Bg

Најчитаније