недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Труднице неће бити вакцинисане

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Док се не ураде студије о безбедности вакцинације трудница, оне неће бити вакцинисане, поручио је данас имунолог и члан Кризног штаба у борби против ковида-19 Срђа Јанковић.

 Он је на конференцији за новинаре рекао да ниједна од расположивих вакцина против короне до сад није испитивана код трудница и препоручио одлагање трудноће након што се прими вакцина, али не, истиче, на дужи временски период.

“Бесмислене су изјаве појединих, чак и лекара, да треба чекати годину дана или плашење жена да након вакцинације неће моћи да остану у другом стању”, нагласио је Јанковић.

Он каже и да је било случајева у свету да су неке особе вакцинисане, па накнадно сазнале да су у другом стању, али, наводи, ниједна од њих није имала компликације.

Јанковић указује да је важно да све жене које планирају трудноћу и желе да се вакцинишу, буду свесне да вакцинација за њих није потпуно безбедна, али, напомиње, не постоји никакав разлог да се претпостави и да није.

Оно што би можда било разумно је одложити трудноћу за после вакцинације, али не на дужи временски период, као што се може чути од појединаца, само практичног тог месеца када се прими вакцина, не више, указао је Јанковић.

Тањуг/Нова

Промо

Bg

Најчитаније