недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Узбуњивач пријавио Хитну, сад му прете отказом!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Узбуњивач из Ниша др Миодраг Бранковић, који је као лекар запослен у Заводу за хитну медицинску помоћ у Нишу, добио је упозорење пред отказ од ове установе, јер је, како се наводи, прекршио Правилник установе и Закон будући да није носио заштитну опрему када је ушао код диспечера.

 Случајно, или не, тек ово упозорење је стигло дан након што је др Бранковић говорио за медије о пријави коју је поднео против надлежних у Заводу јер је пацијент преминуо чекајући 51 минут да стигне екипа хитне помоћи. На ово упозорење он има право жалбе у року од осам дана.

У упозорењу се наводи да је др Бранковић 21. септембра у 19.05 сати ушао код диспечера без заштитне маске, а онда ујутро 22. септембра прошле године из подстанице "југ" у којој је био, пре истека смене која траје до седам часова ујутро и без позива надлежних дошао санитетским возилом у Завод, тачно у 6:20 часова.

У првом наводу каже се да је прекршио Закон јер није поштовао заштитне мере на послу, а у другом да је неовлашћено користио средство рада, односно санитет и тиме прекршио Правилник.

Сам др Бранковић каже да није прекршио Правилник, јер он није прецизиран и јасан, а што се маске тиче - она је препорука, а не обавеза. Уз то, он додаје да је маску носио, што могу да потврде медицинске сестре које су га виделе.

- Сматрам да је овим извршен прекршај из члана 6 Закона о спречавању злостављања на раду и члан 11 став 2 истог закона. С обзиром на све наведене чињенице, као и то да је било пропуста у покретању дисциплинског поступка, нема основа за његово покретање - казао је за Директно.рс др Бранковић.

Ти чланови односе се на активно или пасивно понашање према запосленом или групи запослених код послодавца које се понавља, а које за циљ има или представља повреду достојанства, угледа, личног и професионалног интегритета, здравља, положаја запосленог и које изазива страх или ствара непријатељско, понижавајуће или увредљиво окружење, погоршава услове рада или доводи до тога да се запослени изолује или наведе да на сопствену иницијативу раскине радни однос или откаже уговор о раду или други уговор.

Он већ дуже време указује на неправилности у раду и руковођењу Завода, па је зато добио и статус узбуњивача, а сваки пут када укаже на неправилност, убрзо га сачека бумеранг.

С. М.   Директно,рс

Промо

Bg

Најчитаније