недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УНС очекује правду за Милана Јовановића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да ће сутра у 9 сати у Другом основном суду у Београду (Палата правде) бити изречена првостепена пресуда оптуженима за паљење куће новинара грочанског портала Жиг инфо Милана Јовановића и очекује правду за нашег колегу, жртву најтежег напада на новинаре у последњих десетак година. Епилог овог судског процеса долази две године и два месеца после злочина.

 

УНС сматра да пресуда треба да пошаље недвосмислену поруку да злочини над новинарима неће остати некажњени и да ће држава посебно заштитити локалне новинаре и медије који су изложени већим притисцима приликом истраживања малверзација јавних функционера, попут портала Жиг инфо.

УНС тражи и да државни органи што пре приведу правди Александра Маринковића који се терети да је непосредни извршилац напада на кућу Милана Јовановића, којем је више од годину дана суђено у одсуству.

Позивамо колеге да сутра у што већем броју дођу на изрицање пресуде и пруже подршку Милану Јовановићу и његовој супрузи Јели Дељанин, којима је 12. децембра 2018. године у подметнутом пожару спаљена породична имовина у Врчину.

Подсећамо да је судски поступак за овај организовани напад почео у априлу 2019. године. Пресуда ће сутра бити изречена Драгољубу Симоновићу, који се терети да је подстрекивао на паљење куће Јовановића због текстова о његовом раду док је био председник општине Гроцка, другооптуженом Владимиру Михаиловићу, као и Александру Маринковићу, који се терети да је директан нападач на кућу новинара.

УНС

 

Промо

Bg

Најчитаније