уторак, 19 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СТРАВА И УЖАС Школски тоалет је најгоре шта ћете видети данас (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ученици у издвојеном одељењу куршумлијске Основне школе "Дринка Павловић" у Грабовници раде у хорор, а не у нехуманим условима. Пољски тоалет који користе удаљен је 100 метара од зграде, и буквално се распада. У овој школи која покрива сва околна планинска села има тридесетак ученика, а иде зима…

 

- Још 2015. године гостујући на Хепи телевизији у емисији "Ћирилица" тадашњи премијер Вучић два пута је показивао слику овог пољског тоалета и згражавајући се рекао да то нема нигде. И тако до данашњег дана остаде само згражавање - коментарише члан Општинског одбора Странке слободе и правде из Куршумлије Зоран Николић.

Он додаје да у тоалету нема воде, па је помоћни радник доноси у кофама како би одржавао хигијену, ако то уопште може да се назове тако.

- Гледајући овај објекат који више подсећа на неки из доба Виминацијума, стварно се питамо за чију децу иду паре и колико ће још празних обећања да да врх државе, који живи у свом имагинарном свету, док деца и наставници користе тоалет недостојан човека. Хоће ли ова власт у овој ери компјутера, најзад схватити да и ђаци из сеоских средина имају права на нормално школовање, као и на услове достојне сваком детету у 21. веку - питају у ССП Куршумлија.

Због ових услова, мештани околних села не желе да уписују децу у ту школу, већ их возе до Куршумлије, али немају сви ни могућности да то чине, тако да у доба пандемије Ковида 19 многа деца су осуђена на овакве хорор услове.

Школа је, примера ради, некада била самостална и 1961. године у њој је било 520 ђака. Од тада ни динар није уложен у реновирање, учионице су као и тоалет - из праисторије.

С. М.   Директно.рс

Промо

Bg

Најчитаније