понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Иницијатива "Не промени Устава" Захтевамо да се референдум одложи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Неформална иницијатива "Не промени Устава" позива све опозиционе странке, покрете, удружења и остале организације на заједничку кампању против предложених измена Устава. Бојкот референдума није и не може бити опција пошто након усвајања новог Закона о референдуму више не постоји цензус, односно за успешност референдума сада није потребно да изађе више од 50 одсто уписаних у бирачки списак, наводи се у саопштењу.

 

Захтевамо да се референдум одложи, измене и допуне закона врате на претходно стање и тек онда да се размотри заказивање новог датум за одржавање референдума и са прецизније формулисаним питањем.

Cover NE

Измене Устава у предложеном облику не гарантују никакву независност правосудног система, већ се предвиђа усвајање одређених закона и промена током наредне две године. Толико о наводној бризи ресорне министарке Маје Поповић и ове власти за правну сигурност грађана Републике Србије и хитности за променом Устава. С тим у вези, у складу са могућностима водићемо активну кампању против најављених уставних промена, тј. водићемо кампању која ће имати за циљ да повећа излазност и осигура више гласова против најављене промене Устава.

Profile NE

Ауторитарна власт Александра Вучића нема демократски капацитет да изведе било какве промене Устава у овом тренутку, док су грађани на улици показали шта мисле о, између осталог, и новом Закону о референдуму.

Наша земља, наш Устав.

Неформална иницијатива "Не промени Устава"

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније