недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Доктор Раниловић окончао штрајк глађу због лошег здравственог стања

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након двонедељног штрајка глађу испред Дома здравља Земун због мобинга који тврди да трпи од в.д. директорке, доктор Жељко Раниловић хоспитализован је јуче због погоршања здравственог стања те је морао да оконча штрајк.

 

Након двонедељног штрајка глађу испред Дома здравља Земун због мобинга који тврди да трпи од в.д. директорке, доктор Жељко Раниловић хоспитализован је јуче због погоршања здравственог стања те је морао да оконча штрајк.

Јуче је одржан скуп подршке Жељку Раниловићу који су организовали његови пријатељи и колеге. Он је том приликом рекао да не планира да конзумира храну све док се в.д. директорка Александра Ћветковић не смени са дужности.

Ипак, доктор Раниловић је јуче хоспитализован.

Како је саопштила докторка Александра Франић, једна од Раниловићевих лекара из земунског Дома здравља, “Раниловић је ноћас задржан у болници са јако лошим резултатима и са емболијом плућа, што је по живот угрожавајуће стање”.

“С тим у вези, имам овлашћење да као један од његових лекара из Дома здравља обавестим да доктор мора да обустави штрајк, а ми морамо да се надамо најбољем док бринемо за његов живот у овом тренутку”, каже Франић.

Доктор Жељко Раниловић са службе за кућно лечење у Дому здравља Земун, почео је штрајк глађу 19.новембра. Он је четрнаест дана боравио у свом аутомобилу испред ове установе.

Као главне разлоге за штрајк је истакао мобинг који тврди да трпи већ дужи временски период. Раниловић је прошле недеље прегледан на Институту за медицину рада где је је добио, како наводи, извештај који потврђује његове оптужбе.

Он је затим најавио приватну тужбу против в.д. директорке Дома здравља Александре Цветковић. Поред мобинга, Раниловић је штрајковао због неправилности на конкурсу за специјализацију лекара, као и због незаконитог претресања здравствених картона запослених од стране в.д. директорке Цветковић.

Ива Хаднађ   Данас

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније