ДРЖАЛА САМ ГА ЗА РУКУ ДОК СУ МУ СЕКЛИ БУРМУ: Статус Новосађанке потресао интернет | Жиг Инфо

ДРЖАЛА САМ ГА ЗА РУКУ ДОК СУ МУ СЕКЛИ БУРМУ: Статус Новосађанке потресао интернет

Потресан и поучан статус Драгане Ђермановић из Новог Сада за само један дан добио је преко две хиљаде лајкова. Жена је до детаља описала како јој је другог септембра стигла СМС порука која је заувек променила живот њене породице. Њену исповест и поруку упозорења која се великом брзином шири интернетом, уз њено одобрење преносимо у целости.

„02. септембра, око 16х, мој Никола је имао озбиљан удес… на путу Инђија-НС. Возио је мотор, имао комплетну опрему, нигде није погрешио. Старији човек је из супротног смера нагло скренуо на пумпу са Николине десне стране, преко пуне линије. У секунди се нашао испред њега!

У 16х ми је стигао СМС: „Никола имао удес“. Почео је пакао! Довежен је у ургентни центар, први поглед и пољубац и његове речи: „Извини Гаго“.

Хитна снимања, прегледи… секу му бурму, ја га држим за руку… блед, измучен, у боловима.

Дијагноза: прелом бутне кости, колена и потколенице десне ноге и неколико прелома десне шаке. Креће на ортопедску операцију… пада у шок, дијагноза – унутрашње крварење. Уместо ортопедске, иде на абдоминалну операцију. У стомаку преко 2л крви из црева. Шав 23 копче. Шок соба, на апаратима, угрожен живот… агонија!

Деца. Нина и Јована, његова мама, сестра… свима треба да кажем. Где да идем, кога да зовем. Јутро, 03.09. све је и даље неизвесно, ортопедске операције се одлаже до даљњег. На трансфузији… јутро када сам га видела. Без свести је. Дан када ми је пре 7 година умро тата. Дрхтим. Умирем. Он је мој живот. Буди се око поднева, у боловима… бутна кост крвари, али је слаб за наредну операцију.

Посете шок соби. Сати чекања за минуте у којима смо заједно. Сузе. Моје и његове. Цурице пате. У срцу срећа, јер је жив!

Пети дан операција бутне кости и шаке. Шипка дуга 40цм, у шаци 4 клина. Колено и потколеница чекају трећу операцију… због рана, була и пликова у том пределу.

Чекамо још 2 недеље… он је непокретан. Тужан. Болан. Виђам га, сваки дан има само тај један смисао – да будемо заједно.

Трећа операција. Фиксатор на колену. Бол. 4 наредна месеца са тим. Штаке не може да користи због прелома шаке.

Посао, деца, Николин посао (јер смо породична фирма), бирократија, школа септембарска (8. и 4. разред), предавања, запослени, рачуни… све што сам радила, све што је он радио и 1000 кила бола на мојим раменима. Дуг предуг месец. А опоравак је тек почео. Све је другачије. Али смо сада заједно. Никад неће бити исто, али имамо једно другог.

До сада је аутомобилом прешао преко 700.000км а мотором, који вози 8 година око 50.000км. Има искуства, није клинац, увек је био одговоран.

Тешко, тешко, тешко.

Чим прохода идемо да купимо нове бурме.

Пишем вам јер можда возите мотор, можда планирате да га купите, имате драге људе који возе или планирају да га купе. Желим вам да НИКАД не искусите овај бол и тугу. Молим вас размислите, на мотору ништа није до вас. Живот нема цену. Сузе вољених су прескупе. Волите себе и друге и мислите о безбедности. Купите сигурнији ауто. Ове ствари се не догађају другима, могу се десити било коме. Не желим да се десе вама“, поручила је жена и потписала себе, свог драгог и своју децу.

Црна статистика: Смрт иде на два точка

Према статистици Ауто – мото савеза Србије у 36% саобраћајних незгода у којима учествују двоточкаши, возач моторног возила није уочио двоточкаша, а у 12% случајева возач двоточкаша није уочио друго возило.

Подаци показују и да половину од 1,2 милиона укупно погинулих годишње у саобраћају у свету чине пешаци и возачи бицикала и мотоцикала, при чему пешаци чине 22 одсто, мотоциклисти 23 одсто, а бициклисти четири одсто. Многе државе су интензивирале стратегију повећања безбедносри у саобраћају, укључујући и измене закона као у циљу повећања безбедности возила и путева, али и даље заостају сиромашне земље.

 

Н.Г.    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо