ДРЖАВА И ДАНИН БРАТ МУЉАЈУ Привредним криминалом покушавају да избегну извршитеље, раднике оставили на цедилу! | Жиг Инфо

ДРЖАВА И ДАНИН БРАТ МУЉАЈУ Привредним криминалом покушавају да избегну извршитеље, раднике оставили на цедилу!

Веселин Јовићевић, генерални директор „Славија Хотела“ основао је ново друштво „Нова Славија“, на које је пренео већи део капитала, само дан пре него што су у тај хотел дошли извршитељи како би наплатили потраживање од два милиона евра.

ВИШЕ О ПОТРАЖИВАЊИМА ИЗВРШИТЕЉА-ОВДЕ

-Пошто је знао шта се спрема, генерални је самостално основао предузећа „Нова Славија“ и на њега пренео велики део капитала државног предузећа „Славија Хотели“, а он је и директор новог предузећа. Најгоре је што по статуту „Славија Хотели“ директор, иначе брат од тетке Данице Драшковић, супруге лидера СПО-а Вука Драшковића, није тај који самостално спроводи одлуке, већ спроводи одлуке друштва, односно друштва. Пошто сумњам да је држава та која проналази начин да ескивира судске извршитеље, убеђен сам да је он само починио кривично дело отварајући нову фирму без сагласности Владе. Чак и да је Влада дала сагласност, питање је да ли би некога ко је тотално уништио предузеће поново поставила за директора, каже извор из предузећа „Славија Хотели“.

Како се може видети на званичном документу на сајту Агенције за привредне регистре, на нову фирму је уписан новчани капитал од чак 76,37 милиона динара и уплаћени новчани капитал од46 милиона динара.  Осим тога, Самостални синдикат „Славија Хотела“ , тера запослене да пређу у новоосновану  „Нову Славију“.

 

Маторчевић: Криминал!

Жељко Маторчевић, главни повереник Синдиката „Независност“ у „Славија Хотелима“ поручује да је оснивање „Нове Славије“ привредни криминал.

-Ово што се ради је само добијана времену. Јер, сада сви они који потражују морају да покрену још један судски процес против оснивача „Славија Хотела“, јер је направио привредни преступ или криминалну радњу- истиче Маторчевић.

-Запослени ће пре него што потпишу нове уговоре потписати и споразумни отказ у „Славија Хотелима“, а онда више неће имати апсолутно никаква права – додаје он.

 

 

Ивана Жигић, Ало/ЕЖИ

Коментари

Коментари


Препоручујемо