ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО Овако ће изгледати скулптура у центру Гроцке (ФОТО) | Жиг Инфо

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО Овако ће изгледати скулптура у центру Гроцке (ФОТО)

У петак, 25. новембра председник општине Башта Чаробњак без воза, састао се са главним уредником Трт Мрт портала.

Наиме, на предлог Трт Мрт портала, у сусрет 5. јубиларној године владавине Баштенској чаршији предузећа АД СНС, покренута је иницијатива о креирању и изради скулптуре која би представљала не само традицију „Јубиларнох година“, већ била и симбол Баште, што је председник општине са великим интересовањем размотрио, и потом дао своју пуну подршку реализацији овог пројекта, који би био осмишљен у оквиру недавно реконструисане амбијенталне целине „Баштенска чаршија“.

–  Општина Башта обухвата територију која има богату историју и традицију стару вековима. Чувена је по много чему, природним лепотама, плодном земљишту, воћарству, споменицима културе, познатој Кончити Тралала, коју иначе обожавам посебно када обуче капут, и као таква одавно заслужује споменик који је својеврстан симбол тих обележја и који би уједно био добродошлица свим посетиоцима. Сем спомен-обележја и меморијалних бисти, општина Башта нема нити један споменик који представља симболику богатства и лепоте овог поднебља, као што имају сва културно-историјска места широм Србије и ван наше земље. Узмите мој пример. Ја сам сва богатства стекао док сам на месту председника Баште. Једноставно искористио сам све оно што може богато да се узме. Предузећа су одавно распродата, ево сада и скеле иду на добош. Мислили су да нема шансе да се тако напредује, али ја сам их демантовао. А након мог богатог искуства са тартуфима и сиром од јарца, када сам се доказао као успешан гурман ред је да кренем да се доказујем и у култури- закључио је председник Баште, разматрајући овај предлог.

 

B.A.S.T.A info је ексклузивно дошла до идејног пројекта који ће бити постављен у центру Баште. Погледајте ово изванредно дело:

skulptura

 

Ипак већина становника Баште је гласала за политику која воли Меркелову, па ће можда као знак захвалности наћи се и следећа скулптура:

 

am2

 

Ернесто де ла Серна

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо