Ексклузивно: Шта пише у предлогу пројекта за ново комунално предузеће у Гроцкој | Жиг Инфо

Ексклузивно: Шта пише у предлогу пројекта за ново комунално предузеће у Гроцкој

  1. седница СГО Гроцка, одржана је у петак 17. Априла 2015 године, са само пет тачака дневног реда.

Међутим, расправа за скупштинском говорницом трајала је готово два сата. Највише је трајала полемика око прве тачке дневног реда- ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ КОЈОМ СЕ ДАЈЕ САГЛАСНОСТ НА ПРОЈЕКАТ ЈАВНОГ-ПРИВАТНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПОВЕРАВАЊЕ ОБАВЉАЊА КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИСАКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ И ОДЛАГАЊЕ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА И ПРОИЗВОДЊУ И ДИСТРИБУЦИЈИ ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА.

Председник општине Гроцка, Стефан Дилберовић на тој седници је истакао да је пројекат добар, да су а радила стручна лица и да би он требао да реши комунална питања. Истакао је и да је општина Гроцка у финансијској кризи, односно да у буџету има пара само за исплате плата запосленима. Опозиција је је указала на нелогичности уговора:

-Ново предузеће ће приступати депонији у Винчи без икакве наднокнаде.

-Податак из предлога уговора у коме се наводи да се у данашњим предузећима у општини Гроцка налази велики број радника неадекватне стручне спреме.

-Домаћинства са кућом плаћају једну цену а наплата за станове се врши по квадрату.

– Ново предузеће треба да исплати само дуговања ЈП „Топлификација“ од 500 000 евра, а то предузеће је основано пре непуне 2. године.

– Приватном партнеру поред одношења смећа и дистрибуције топлотне енергије, оставља се могућност да преузме и скоро све остале комуналне делатности као што су: зимска служба, летња служба, изградња водовода, изградња канализације, превоз путника друмским и воденим путевима и други низ делатности, а да је предуслов за то, само да да најповољнију цену за изношење смећа у предвиђеном тендеру. 

Погледајте предлог уговора, на којем су обележене нелогичности:

[cincopa AkHA3dsXtC6h]

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Македонија: Око 1.000 миграната пробо блокаду, полиција употребила шок бомбе; Границу прешло 25 малишана без родитеља

Грчко-македонска граница ће и данас, према ранијој одлуци Владе Македоније, остати зтворена за масован пролазак избеглица са Блиског истока које стижу из Грчке и биће ...