НЕМА ВИШЕ- ПРОДАТО Ритопек и Винча остали без скела за превоз! | Жиг Инфо

НЕМА ВИШЕ- ПРОДАТО Ритопек и Винча остали без скела за превоз!

Данас су у Бечмену, на претходној заказаној лицитацији, продате скеле за превоз пољопривредника Винче и Ритопека до њихових парцела на суседној обали Дунава.

По почетној цени од 2 700 000 (два милиона и седамсто хиљада) динара скеле су продате Д. Томовићу .

Подсетимо се, Жиг Инфо је још почетком прошле године писао о сазнањима везаним за предузећа ЈКП „Гроцка“ и ЈКП „Грочански комуналац“, и о планираном сценарију уништавања та два предузећа, као и неисплаћивању радника што се отпремнина и заосталих плата тиче. У мају месецу ове године такође смо објавили сазнања да ће се скеле, одлуком Судског извршитеља Н. Боторића,  наћи на лицитацији упркос прикривању доказа од стране ГО Гроцка да скеле припадају ЈКП „Гроцка.

СУМЊИВА ПРОДАЈА

На лицитацији су присуствовали  радници ЈКП „Гроцка“ , који потражују своја потраживања, затим представници мештана Винче и Ритопека као и правобранилац ГО Гроцка. Правобранилац ГО Гроцка је оспоравао лицитацију, међутим извршитељ је био упоран у својој намери. Такође, извршитељ се обратио присутнима да му није јасно зашто ГО Гроцка није откупила те скеле, када му је већ председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић нудио 1, 5 милиона динара да обустави поступак, што он није учинио.

Међутим, према онима који су присуствовали, а и међу мештанима Грочанске чаршије отворила се сумња да је купац заправо човек који је послат од председника ГО Гроцка, како би куповина скела прошла неопажено. Наиме, према неким првим информацијама, прави се план да продате скеле и даље функционишу и да ова продаја не изазове револт код мештана Винче и Ритопека. Постоји оправдана сумња да ће скеле и даље функционисати несметано, стим што ће се из буџета ГО Гроцка издвајати новац (или субвенција) сада приватном лицу, истом оном који је купио скеле.

У сваком случају, ГО Гроцка ће морати да пронађе неко решење јер мештани ова два насеља неће моћи да обрађују своје пољопривредне површине које се налазе са банатске стране ДУнава.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо