Етничко чишћење: „У Јужној Митровици не живи ниједан једини Србин“ | Жиг Инфо

Етничко чишћење: „У Јужној Митровици не живи ниједан једини Србин“

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да је северни део Косовске Митровице једина истински мултиетничка средина на Косову и позвао свог колегу из јужног дела града Агима Бахтирија да запаљивим изјавама не дестабилизује ситуацију на том подручју.

Бахтири је раније изјавио да “Србија није престала са етничким чишћењем северног дела Митровице” и да „Влада Србије издваја велике фондове за откуп албанске имовине у северној Митровици“.

Реагујући на ту изјаву Ракић је митровичком Радију Контакт плус рекао да је етничко чишћење учињено у јужном а не у северном делу Митровице у којем данас не живи, словом и бројком, ниједан Србин.

– У северној Митровици очувани су сви надгробни споменици на албанском гробљу док је на православном гробљу у јужном делу града порушено преко 70 одсто надгробних споменика, што јасно говори о томе како се ко понаша – рекао је Ракић.

Он је позвао Бахтирија да запаљивим изјавама, које немају додирних тачака са истином, не дестабилизује ситуацију у Косовској Митровици, већ да заједнички раде на решавању постојећих проблема како би побољшали економску ситуацију у граду на Ибру.

– Лоша економска ситуација разлог је због којег неки Албанци продају имовину и покушавају да оду са Косова а не етничко чишћење и за то није одговорна Влада Србије, већ представници косовских Албанаца који нису успели да им обезбеде пре свега посао – оценио је Ракић.

Градоначелник Северне Митровице подсетио је да поред Срба у северном делу Косовске Митровице живе Албанци, Горанци, Црногорци, Роми.

Тањуг/Вести онлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо