ЕВО КАКО ЈЕ „РЕНОВИРАНА“ (ФОТО) Дражњани већ преварени за школу али стижу нова обећања | Жиг Инфо

ЕВО КАКО ЈЕ „РЕНОВИРАНА“ (ФОТО) Дражњани већ преварени за школу али стижу нова обећања

Из ГО Гроцка поново најављују да ће малишани из Дражња 1. септембра ове године кренути у своју школу у овом месту.

-Након што је извођач радова на реконструкцији Основне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу изгубио лиценцу за извођење радова дошло је до застоја и општег незадовољства родитеља и деце, али и локалне самоуправе. Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић је на састанку са надлежнима из Града Београда разговарао о коначном завршетку радова на реконструкцији Основне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу и добио је одговор да ће радови бити завршени до 20. августа 2017. године, а ђаци из овог места ће наставу похађати од 1. септембра у новим учионицама у својој школи, каже се у саопштењу ГО Гроцка.

Међутим ово није први пут да се Дражњанима обећава да ће њихова деца кренути у школу у свом матичном месту. Подсетимо се, Основна школа „Мића Стојковић“ у Дражњу, изгорела у марту 2014. године,  реновирала се две године, а почетком марта 2016. године званично са реновирањем је завршено.

У том месецу је било неизвесно да ли ће малишани кренути од априла, или ће пак кренути од септембра у своју матичну школу.

Нешто мало касније, тачније у јулу месецу исте године, након што је наводно реновирање завршено, фоторепортер Жиг Инфа је обишао Основну школу у Дражњу и забележио следеће фотографије:

Подсетимо се такође, хладноћа и киша успориле су мајсторске руке, па је град дозволио да се реновирање ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу, које је требало да се заврши до 13. јануара прошле године, продужи.

Извођач „Слога конструкције“ започете радове на обнови 26. октобра 2015. године, није успео да оконча ни у „продужецима“, јер је последњи дан био – 19. фебруар. 2016!

ЂАЦИ У УМЧАРИМА

Ђаци из Дражња, од првог до четвртог разреда, скоро три године су били принуђени да свакога дана путују до осмолетке у Умчаре. Некада су за неколико минута хода стизали на часове, сада им је требало 15-20 минута аутобусом. За ову годину је поново најављено да да се то неће више дешавати, за сада стање школе показује нешто друго!

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо