ЕВО ЗАШТО СУ СЕ СУДАРИЛИ ВОЗОВИ У РИПЊУ: Полиција сумња да је дошло до крађе горива, нашли канте за нафту код локомотиве | Жиг Инфо

ЕВО ЗАШТО СУ СЕ СУДАРИЛИ ВОЗОВИ У РИПЊУ: Полиција сумња да је дошло до крађе горива, нашли канте за нафту код локомотиве

Криминалистичка полиција испитује узроке јутрошњег судара воза и локомотиве у Рипњу због сумње да је до удеса дошло због крађе горива, саопштило је ЈП “Железнице Србије“.

Како се наводи, прве информације указују да је дизел локомотива „Србија Карга“ отпремљена четири минута пре путничког воза и да је стајала на отвореној прузи када је на њу налетела путничка гарнитура.

Испитују се разлози заустављања локомотиве на отвореној прузи, а обавештена је Криминалистичка полиција због сумње да је локомотива заустављена због истакања нафте из резервоара локомотиве будући да је на месту несреће уочено више канти за истакање нафте.

Додаје се да ће истражни органи утврдити основаност ових сумњи и да Комисија за ислеђење ванредних догађаја утврђује узроке несреће, те да ће по завршетку рада бити издато детаљно саопштење.

Јутрос око 5.40 сати, између железничких станица Рипањ тунел и Клење јутрос око 5.40 сати путнички воз који је саобраћао на релацији Сталаћ – Београд налетео је на локомотиву железничке компаније „Србија Карго“ која је стајала на отвореној прузи.

У саопштењу се наводи да је том приликом лакше повређено дванаест особа и да су сви инфраструктурни објекти били исправни и у функцији.

Курир.рс/Тањуг

Коментари

Коментари


Препоручујемо