ФОТО+ВИДЕО: Уништена бомба од 500 кг у срцу Београда | Жиг Инфо

ФОТО+ВИДЕО: Уништена бомба од 500 кг у срцу Београда

Авионска бомба из Другог светског рата, која је нађена током изградње комплекса „Београд на води“ у Савској улици у Београду, уништена је

УЗ ЗВУК сирене за узбуну, авионска бомба из Другог светског рата пронађена на градилишту „Београда на води“, деактивирана је у недељу ујутру у 9.15 сати, на лицу места.

Грађани из околних зграда су у тренутку деактивације чули туп звук, осетили потрес и видели земљиште које лети у вис. Експлозив је уништен након 10 минута, без штетних последица по грађане и њихову имовину. Бомбу су уништили припадници Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације.

У 9.15 огласила се прва двотонска сирена, након које су околне улице блокиране за саобраћај и пешаке. Савска и попречне улице, Бродарска и део ауто-пута у зони моста „Газела“ били су потпуно пусти. Целокупни саобраћај у околини био је заустављен, укључујући трамваје и возове. Осим припадника полиције, нико није смео да буде у заштићеној зони од 500 метара удаљености.

Станарима овог дела града је претходних дана саветовано спуштање ролетни, затварање и удаљавање од прозора. Они који су се оглушили о упозорења посматрали су деактивацију са кровова и тераса. Видели су земљу која се у једном тренутку подигла од снаге експлозије.

– Био сам на тераси у том тренутку, прича нам Никола Протић, житељ Савске улице – Нисам знао тачно место где ће се експлозија догодити, али стрпљиво сам чекао. Земља се на тренутак подигла и чуо се тупи звук.

У 9.24 се поново огласила једнотонска сирена за престанак опасности. Неколико минута касније, саобраћај је нормализован и возила ГСП су наставила вожњу редовном трасом.

МАРИЋ: СВЕ ЈЕ СПРОВЕДЕНО ПО ПЛАНУ

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова – Сектора за ванредне ситуације успешно данас, у 9.20 часова, извршили уништавање авио бомбе заостале из Другог светског рата на локацији градилишта „Београд на води“, без икаквих последица по имовину и животе грађана.

„Све што је планирано оперативним планом за уништење бомбе спроведено је у потпуности и до краја и овом приликом желим и да их похвалим и да се захвалим свим припадницима Управе за цивилну заштиту, тимове за НУС – Сектора за ванредне ситуације и свим припадницима дирекције полиције који су данас у великом броју обезбеђивали овај догађај“, нагласио је Марић.

 

 

А. Васић    Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо