ГОДИНУ ДАНА ОД БУКТИЊЕ Овако је горела школа у Бегаљици (ФОТО И ВИДЕО) | Жиг Инфо

ГОДИНУ ДАНА ОД БУКТИЊЕ Овако је горела школа у Бегаљици (ФОТО И ВИДЕО)

 У Бегаљици је пре годину дана, тачније увече између 23. и 24. Априла 2016.избио пожар у основној школи „Иво Лола Рибар“. 

Након пожар, школа није била више за употребу. Узрок несреће су, према првим инфирмацијама, биле неисправне инсталације у поткровљу школе, а у пожару су изгорели кров и поткровље зграде.

Пожар се десио непосредно пред локалне и парламентарне изборе, а како је школа била изборно место пронашло се решење за гласање премештањем тог изборног места.

На дан избора, тачније тог 24. Априла 2016. године више десетина мештана Бегаљице окупило се данас испред ОШ „Иво Лола Рибар“ како би изразило своје незадовољство поводом информације да ће деца наставу похађати у другим школама док се не заврши санација штете.

Окупљеним грађанима  се тада обратио тадапњи председник Скупштине ГО Гроцка, Спасоје Живановић, који је рекао да општински челници чине све како би се што пре санирао квар, али дотле ће деца морати да похађају у другим установама.

Живановић је звиздужицима и паролама прекинут у излагању, да би се затим повукао од давања изјаве.
Незадовољни мештани нису хтели да прихвате да им деца иду у друге установе. Указали су и на велику немарност општинских челника који су довели, према њиховој порцени, до овакве ситуације, односно да школа изгори.

 

Почетком школске 2016, године уместо у реновираној школи, ученици ОШ “Иво Лола Рибар” школску годину започели су ипак делећи клупе са ученицима других школа. Почетком исте године, радови у ОШ „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици, били су тек у најави.

– У току је набавка техничке документације за озакоњење објекта, кроз коју ће бити обухваћени сви неопходни радови на реконструкцији, адаптацији и санацији објекта. Тек по њеном прибављању, биће расписана набавка за избор извођача радова – казали су из Секретаријата.

Интересантно је да су грађани Бегаљице, иако кивни на локалну власт у Гроцкој на дан кад им се запалила школа највише гласова ипак дали онима које су окривили за немарност и довели их до ситуације да школа изгори.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо