ГРОЧАНИ ЗАИГРАЛИ ФУДБАЛ Други дан протеста због поскупљења горива (ФОТО И ВИДЕО) | Жиг Инфо

ГРОЧАНИ ЗАИГРАЛИ ФУДБАЛ Други дан протеста због поскупљења горива (ФОТО И ВИДЕО)

Од јуче у више градова и места по Србији започео је протест против поскупљења горива у Србији. Протести се одржавају тако што се на сат времена или два, зауставља саобраћај на прометним улицама.

Грађани се се организовали путем друштвене мреже Фејсбук, где се у две  групе позивали грађани да својим аутомобилом блокирају пут на коме се у том тренутку буду налазили.  Мештани Гроцке, такође су се организовали путем друштвених мрежа, те су започели блокаду смедеревског пута код Трскаре. тачно у 17. часова, а завршили је у 18.

ВИШЕ О ЈУЧЕРАШЊЕМ ПРОТЕСТУ- ОВДЕ

ДАНАС ЗАИГРАЛИ ФУДБАЛ

Протест у Гроцкој је настављен и данас када је 20-ак аутомобила блокирало смедеревац код Трскаре. Виђене су налепница на којима је писало „нестало горива“, као и друге. Полиција је и данас била коректна према учесницима блокаде.

Подсетимо се, организатори блокаде су на друштвеним мрежама објаснили да се боре за усвајање три захтева.  Први захтев возача јесте да се усвоји нова цена горива која неће прелазити бројку од 110 динара по литру за дизел и 120 динара по литру за бензин, такође се наводи да та цена буде важећа за све пумпе у земљи.

С обзиром да је саобраћај стао у овом делу смедеревског пута на сат времена, окупљени грађани су заиграли фудбал испред Основне школе.

Погледајте данашњи део атмосфере блокаде смедеревског пута у Гроцкој:

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, фото и видео: Александар Петровић-Амер

Коментари

Коментари


Препоручујемо