ГРОЧАНСКА ЂИЛАСОВА ЛИСТА Они мало у ДС, па мало у СНС па сад опет код њега и то високо котирани (ФОТО И ВИДЕО) | Жиг Инфо

ГРОЧАНСКА ЂИЛАСОВА ЛИСТА Они мало у ДС, па мало у СНС па сад опет код њега и то високо котирани (ФОТО И ВИДЕО)

Убрзо након избора 2012. године, Демократска странка на чијем је челу био Драган Ђилас са 8. спада на четири одборника . 

Одборничку групу ДС-а у Гроцкој предводила је тадашња председница Оливера Кнежевић која је била јачи критичар напредњака.

У честим оштрим критикама Оливера Кнежевић је грочанску скупштину називала сталешком а напредњаке често да су смрдљиви. А о такозваним прелетачима Оливера Кнежевић је изјављивала:

– О овоме могу да кажем да су искључиво и само лични интереси. Јесу одборници власници својих мандата, али се то граничи са добрим укусом. Гроцка је увек трусно подручје и никад није крај. И у наредном периоду ће се то све мењати и видети се шта и како. Уопште не сумњам да ће тај Војкан сутра ако му понуде мало више пара оде и код Социјалиста или било где другде. Он човек има финансијске проблеме и сваке друге неостварене и ко први дотрчи да му то реши, он ће да прода мандат. Потпуно ту нема никакве идеје, никаквог образа. Нажалост, он је био одборник и у прошлом сазиву и изузетно је са коректно то обављао, тако да ми нисмо могли да претпоставимо да ће то дотле да дође. Да ли је опште сиромаштво и духа и материјално довело до тога, немам објашњења. Сигурно је закон крив, јер нико од нас на своје име није добио тај глас. Практично је украо гласове човека на чијој је листи био. То је чист лоповлук, е сад што је то тренутно објашњено да може, то ће се вероватно ускоро променити јер то не иде ником у прилогизјављивала је Кнежевићка.

О напредњацима у Гроцкој Оливера је такође била оштра:

-Медијска хајка, тежња Напредне странке да ослаби Демократску странку само показује да се они јако плаше за опстанак на власти у Гроцкој. Владајућа коалиција има много проблема у Гроцкој. Међуљудски односи су нарушени, тензије су велике. Не би Симоновић то морао да прича, да ради, да се не осећа јако, јако угроженим. Ја могу само да поручим да и треба да се осећа угроженим, па и још угроженијим јер он заиста неће још дуго остати на место председника општине, изјављивала је између осталога Кнежевићка.

Оливера приступила напредњацима са својим „ДС Гроцка“

Оливера Кнежевић, члан већа за културу ГО Гроцка (2014-2016); фото: facebook

Међутим, иако оштар критичар напредњака а поготово прелетача, Оливера Кнежевић ипак 27. Маја 2014 године улази у веће ГО Гроцка са платом од  око 100 000 динара.

С обзиром да је изабрана за члана веће, уместо Оливере Кнежевић на одборничко место долази следећа на листи ДС-а Бојана Ђукић.  Долазак  Кнежевићке за члана већа ГО Гроцка резултирао је да су сви одборници ДС-а, осим  Радомира Танасијевића, добили неко запослење  у неком од градских или грочанских јавних предузећа.   Оливера Кнежевић није иступила из Демократске странке све док ново постављени председник ОО ДС-а Гроцка у јануару ове године доставља Скупштини ГО Гроцка обавештење да Демократе иступају из власти. Након тог дописа, Оливера Кнежевић оснива удружење „Демократски савез Гроцка“. Овом удружењу прикључују се и  одборници Демократске странке, Жељко Вагић, Јасмина Лазаревић и Бојана Ђукић. Удружење даје подршку СНС-у у СГО Гроцка.

Слева на десно: Жељко Вагић, Јасмина Лазаревић, Оливера Кнежевић и Бојана Ђукић (бивше демократе у Гроцкој); Фото: facebook

На локалним изборима 2016. године, бивша екипа ДС-а, односно тадашњег Демократског савеза Гроцка излази на изборе са „Патриотским блоком“. Тај блок је био веома интересантан. Наиме, носилац листе је био  Зоран Милићевић- Паја председник ОО ДСС-а у Гроцкој. Под редним бројем 2 наћи ће се Предраг Јанковић Змај док  на месту број 3 је Оливера Кнежевић из Демократског савеза Гроцка. Патриоте су прво хтели да искористе Двери како би узели тадашњи назив коалиције око ДСС-а и Двери, међутим Двери су упутиле жалбу Изборној комисији те тај назив није прихваћен. Иначе, опште је познато да је Драгољуб Симоновић , председник Гроцке и ОО СНС-а скупљао потписе за ову листу. „Патриоте Гроцке“ ушле су у локалну Скупштину са освојена два мандата, те Оливера Кнежевић и Жељко Вагић су остали без мандата, самим ти и ухлебљења у ГО Гроцка.

Веровали или не, две године касније, односно ове 2018., Оливера Кнежевић и Жељко Вагић су се за београдске изборе нашли на листи „Драган Ђилас- Београд одлучује- људи побеђују“ и то високо котирани. Наиме Кнежевићка се нашла на 70 месту испред Ђиласа, а Вагић на 90-ом испред Народне странке Вука Јеремића.  Данас њих двоје воде кампању против напредњака у Гроцкој.

Интересантно је да се повереник ПСГ-а, Саше Јанковића за Гроцку ,Немања Тодоровић  није нашао на Ђиласовој листи. Иначе, Немања Тодоровић из Калуђерице је у периоду од 2012-2016. године био један од малобројних одборника који су критиковали тадашњу власт на челу са СНС-ом.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо