Гроцка: Обиласци и најаве за најкритичније тачке | Жиг Инфо

Гроцка: Обиласци и најаве за најкритичније тачке

Заменик градоначелника Београда, Андреја Младеновић заједно са председником Градске општине Гроцка, Стефаном Дилберовићем и руководством општине, јуче је обишао најкритичније тачке угрожене поплавама на општини Гроцка.

Поводом овог обиласка, председник Гроцке Стефан Дилберовић, огласио се на друштвеној мрежи фејсбук: 

Јуче у обиласку радова на Болечици, где су „Београд воде“ до сада уложиле 29 милиона динара. Такође заједно са замеником градоначелника Андријом Младеновићем обишли смо поток у Бегаљици где је до сада заједничким улагањима општине и града очишћено три километра корита.
Били смо и на клизишту у Врчину, у чика Љубиној улици, где је 13 кућа остало без пута. Општина Гроцка има на својој територији 34 активна клизишта, и заједно са градом одредићемо приоритете, како би почели са санацијом у оној мери колико је то могуће у овом тренутку.

Званични сајт општине Гроцка пренео је и изјаву Андреја Младеновића у којем се наводи:

 „На општини Гроцка налази се највећи број клизишта на територији града Београда, 34 и у овој години ће се неколико клизишта решити. У Ритопеку смо имали хитну санацију клизишта које је прекинуло главну саобраћајницу у насељу. Клизиште у Врчину је огромних размера и мораћемо заједно са општином да радимо на томе да се уради и алтернативан пут до тих домаћинстава, а са друге стране да видимо на који начин ћемо да уђемо у санацију целог клизишта.“

Да је Србија подложна клизиштима, указao je за „Вести“ Милутин Стефановић, директор Завода за заштиту бујица и ерозије у Институту за водопривреду „Јарослав Черни“.

– Општине немају стручног кадра који би на прави начин регулисао све од техничке документације до издавања дозвола за градњу – објашњава директор Института.

(фото: facebook)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ЧЕГА СЕ ДОХВАТЕ ТО ПРОПАДНЕ Грочанска власт сада критикује посао за који су изјављивали да ће им многи позавидети

Од првог новембра 2015. године „Италијани“ су заједно са општином , преузели бригу о отпаду и грејању у Гроцкој. Ново јавно-приватно предузеће “Еко Гроцка” чине ...